Snart er det Numedalsrally og 2. runde i NM

Snart er det Numedalsrally og 2. runde i NM

Publisert av NMK Kontoret den 01.03.23.
Rally-NM fortsetter med Numedalsrally på lørdag
Alt ligger til rette for rallysportens fjelleventyr når årets andre NM-runde, Numedalsrally, kjøres på lørdag. Arrangøren kan by på gode vinterforhold, og 125 deltagere vil rulle ut fra start på Rødberg.

Det er 31. gang dette populære løpet, med start og målgang på Rødberg, arrangeres av NMK Nore og Uvdal. Løpet betegnes ofte, med god grunn, som Vinterens vakreste eventyr for rallyfolket. 
Numedalsrally består av sju fartsetapper på til sammen 101 km. Den legendariske Smådøla-etappen på 27 km er som vanlig med, og kjøres både nordover og sørover. Her kjører deltagerne også innom Uvdal Motorsenter der det er godt tilrettelagt for publikum. Andre kjente etapper som Vergjedalen og Lesteberg er også med i årets utgave. 

Det er dramatikk og knivskarp konkurranse om sekunder, tideler og topp-plassering i i rally-NM for tiden. Årets sesong startet med Rally Elverum, og det startet like spennende som fjoråret ble avsluttet. Førere som Frank Tore Larsen, Ole Christian Veiby, Eyvind Brynildsen, Marius Aasen og Anders Grøndal spiller sentrale roller. Frank Tore Larsen og hans kartleser Torstein Eriksen trakk det lengste strået og kommer til Numedalsrally som NM-ledere.

Det er fire NM-klasser i årets mesterskap. Det er klasser for firehjulsdrevne internasjonale biler, tohjulsdrevne internasjonale biler, firehjulsdrevne nasjonale biler og tohjulsdrevne nasjonale biler.

I toppklassen for internasjonale firehjulsdrevne biler er det altså tittelforsvarer Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal som har fått den beste starten på årets sesong i sin VW Polo R5. De kjørte inn 31 poeng i Rally Elverum. 
Ole Christian Veiby med svenske Johan Johansson i kartleserstolen i sin VW Polo R5 kjørte inn til andreplass i NM-åpningen. Men Veiby har en god statistikk i Numedalsrally. Han vant løpet i fjor, og han vant løpet i 2017, 2018 og 2020, og satser maksimalt på ny seier i år, nå med Jonas Andersson som bisitter. Etter årets første runde står Veiby med 25 poeng. 

Eyvind Brynildsen og kartleser Jørn Listerud endte på en tredjeplass i sin Skoda Fabia R5 på Elverum. De var kun 12,5 sekunder bak Veiby og vant blant annet Power stage og sikret seg tre ekstra poeng der. Foran andre runde og Numedalsrally har Brynildsen 21 NM-poeng. Marius Aasen og Marlene Engan Aasen ligger på 4.plass i NM-kampen. 
Anders Grøndal med kartleser Veronica Engan måtte bryte Rally Elverum, men veteranen vil nok slå hardt tilbake i Numedalsrally. 
De norske førerne får også svensk konkurranse på lørdag. Verdensmesteren i rallycross, Johan Kristoffersson, som ikke er ukjent med rally, kommer til start i en VW Polo R5. 

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Sindre Backe fra NMK Hadeland og kartleser Mads Johansen som topper i NM med sin Peugeot 208 etter første runde med 30 poeng. Backe/Johansen kjørte inn til NM-bronse i fjor.

De leder nå foran Herman Lie-Nilsen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Vegard Halland. De kjørte inn 23 poeng med sin Peugeot 208 på Elverum. Tredjeplassen innehas av Marius Holtet og Jon Berg Raaen fra NMK Modum & Sigdal. De kjører Ford Fiesta og står med 18 poeng. 
Steve Røkland fra KNA Kongsvinger og Morten Storsveen fra KNA Varna har vært med på å dominere denne klassen gjennom de siste årene. De tok henholdsvis gull og sølv i NM i fjor, men begge måtte bryte Rally Elverum. Det er derfor ventet at de er revansjesugne når vi kommer til Numedalsrally. 
Ola Nore Jr. i Opel vil nok også gjerne være med i teten i denne klassen. Svenske Isak Reiersen i Ford Fiesta vant klassen på Elverum, men teller ikke med i NM. Han kommer til start også i Numedalsrally for å gi de norske konkurranse i en klasse som har økt i antall deltagere den siste tiden. 
I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Tony Caspersen fra NMK Aurskog-Høland med kartleser Lasse Olsen som topper så langt i år. De kjører en Subaru Impreza og sikret seg maksimale 33 poeng på Elverum.
På en andreplass ligger Morten Gravermoen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Ronald Haug med sin Subaru og 25 poeng. Tredjeplassen innehas av Glenn Ivar Gjester og kartleser Jim Roger Haugom fra KNA Kongsvinger med 19 poeng. 
Et par interessante innhopp er det i denne klassen på lørdag. Anders Kjær fra NMK Grenland, har vært borte fra norsk rally en stund, men stiller i en Subaru Impreza med Gøril Undebakke i kartleserstolen. Europamester i rallycross, Andreas Bakkerud fra NMK Bergen, er også påmeldt i en Subaru med Henric Persson som kartleser.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler var det Mats Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg og kartleser Lasse Berg som åpnet årets NM-sesong best. Sølvvinnerne fra i fjor vant på Elverum med sin Volvo 940 og står med 30 poeng. 
Nærmest dem ligger Heine Rudi og Sunniva Rudi fra lørdagens arrangørklubb NMK Nore og Uvdal. De har 26 poeng med sin Peugeot 206. 
På en tredjeplass følger Andreas Hvambsahl fra KNA Kongsberg og kartleser Henrik Johannessen i Volvo 940. De har 23 poeng.

Det er alltid mange sterke lokale førere fra arrangørklubben NMK Nore og Uvdal i denne klassen når det er Numedalsrally, så det mangler ikke på utfordrere her. I spissen for disse stiller Jan Egil Halland og Anders Nygård i BMW M3.

Numedalsrally har sin base på Nore og Uvdal Næringspark. Start og målgang er ved Rødberg Hotell, mens serviceplass er i Grønnflåta Grustak. 
Løpet starter klokken 08.00 lørdag morgen og målgang er 15.30. NRK1 sender en time fra løpet søndag kl. 22.15, en sending som også vil være tilgjengelig på NRK TV. 
Rallyradio høres under hele løpet på www.rallynm.no

Foto/pressemelding: PRL/NBF