NMK Drammen satser flat track

NMK Drammen satser flat track

Publisert av NMK Kontoret den 30.08.21.

Flat track racing kommer opprinnelig fra USA. Der kjøres det på rundbane bare på lengre baner enn det vi er vant med i speedway. I Norge er Flat track, speedway, langbane og isracing alle under grenen «track racing» og de kjøres alle med samme lisens.

I NMK Drammen har vi de senere årene fått flere som kjører Flat track, og vi har satset ved å tilby opplæring til de som har ønsket det.  I år har vi arrangert „Stram Vaier“ på Vinsvoll speedwaybane, der vår Flat track skole fikk hyret inn Jonathan Manfalken fra Sverige, som har kjørt proft i Euro serien, til å være årets instruktør.

 Lørdag 21. august gjennomførte vi Flat track skolen og søndag 22. august åpnet vi for publikum for å vise hva vi hadde lært på Flat track skolen.  Målet med årets arrangement var å kunne gi opplæring i Flat track, få oppmerksomhet rundt sporten, få flere utøvere til sporten og samtidig kunne finansiere klubbsykler slik at vi kan tilby sykler til de som har lyst å prøve sporten.  Vi hadde regnet med at det kom noen, men vi må kunne si at arrangementet var vellykket da vi fylte alle 15 plassene på lørdagens skole, og vi hadde over 100 besøkende gjester på søndag.  Nå ser det ut til at vi kan få på plass klubbsykler allerede til kommende sesong.

 

Foto: Raymond Mosken