Landes beste bilcross-juniorer til Melhus

Landes beste bilcross-juniorer til Melhus

Til sommeren er NMK Melhus arrangør når landets beste juniorer i bilcross tar turen til Trøndelag og Bollandsmoen motorsportsenter.

Hvert år arrangerer Norsk Motor Klubb (NMK) landsfinaler for både juniorer, damer og seniorer i bilcross. Dette er store løp med høy status som tiltrekker seg et høyt antall deltakere og mye publikum.

Den 3. og 4. august er NMK Melhus arrangør for NMKs Landsfinale for juniorer i bilcross, noe som er et av de største mesterskapene for barn og unge som driver med motorsport i Norge. Arrangørene lover at dette vil bli et av de mest monumentale arrangementene i Gauldalen i 2024. 

NMK Melhus har en lang tradisjon og har gjennom de siste 40 årene etablert seg med eget motorsportanlegg på Ler i Melhus, hvor alle fasiliteter er på plass for at det kan bli et vellykket løp på alle måter.

 

Årets store happening

Arrangementskomiteen har kommet godt i gang med sitt arbeid, og jobber for at dette skal blir årets store happening for juniorer innen den populære motorsport-grenen.

– Det er utrolig mye som skal på plass før et slikt løp, og vi er avhengige av mange hender gjennom hele denne helgen. Vi har vært i gang med planleggingen i noen måneder allerede, og er godt i rute, sier leder for arrangementskomiteen, Lars Anders Helgemo.

  

Mål om høy deltakelse

Ungdommer fra hele landet har muligheten til å kvalifisere seg til det prestisjetunge løpet, da det arrangeres hele 36 kvalifiseringsløp til årets landsfinale for juniorer. Disse løpene er spredd fra Rana i nord til Konsmo i sør, så her blir det deltagere med stor geografisk spredning.

– For oss som arrangørklubb av Landsfinalen for juniorer, så er det veldig gledelig at det kan være så mange kvalifiseringsløp til løpet i august. Det betyr jo at vi kan få mange påmeldte til løpet vi skal arrangere, sier Helgemo.

Det står heller ikke på ambisjonene for lederen av arrangørkomiteen som har et klart mål for helgen i august.

 Vi skal lage den beste landsfinalen for juniorer som noensinne har vært arrangert, og vi har en realistisk drøm om å ha 150 biler på startstreken, avslutter Helgemo. 

For intervjuer ta kontakt med leder for arrangementskomiteen, Lars Anders Helgemo  på tlf 481 31 470.