2.NM-runde 2024 - Rally Hadeland

2.NM-runde 2024 - Rally Hadeland

PRESSEMELDING

Hadeland og arrangøren, NMK Hadeland, har lang tradisjon når det kommer til rally. Normalt er det gode vinterforhold dermed har mange hatt gode opplevelser på veiene rundt Brandbu, Gran, Lygna. I år er det åtte fartsetapper, det vil si fire etapper som kjøres to ganger, som venter de rundt 80 NM-førerne. For publikum er det tilrettelagt spesielt med en Brandbu superspesial på 2 km, i gangavstand fra Brandbu sentrum.  


Det er fire NM-klasser i årets mesterskap. Det er klasser for firehjulsdrevne internasjonale biler, tohjulsdrevne internasjonale biler, firehjulsdrevne nasjonale biler og tohjulsdrevne nasjonale biler. Totalt skal det kjøres seks NM-runder, tre på snø, to på grus og en på asfalt. 

Det er i klassen for de internasjonale firehjulsdrevne bilene de raskeste bilene og de mest kjente profilene befinner seg. Her var det regjerende norgesmester Frank Tore Larsen fra NMK Modum & Sigdal som åpnet med seier i årets mesterskap. Han vant Sigdalsrally med sin VW Polo R5. Nå på lørdag har han med seg sin mangeårige kartleser Torstein Eriksen igjen, og må regnes som favoritt. 
Anders Grøndal, fjorårets bronsevinner fra Asker og Bærum Motorsport, endte på 2.plass i NM-åpningen med sin Skoda Fabia R5. På lørdag er ikke hans faste kartleser Veronica Engan med, men ikke ukjente Ola Fløene tar plassen ved siden av Anders.
Superveteran Henning Solberg overrasket ved å komme til Sigdalsrally i en Skoda Fabia RS Rally 2 sammen med kartleser Ilka Minor fra Østerrike. De endte på en 3.plass i NM-åpningen, og på lørdag er duoen igjen på plass. Henning skal ha gjort en del justeringer på bilen siden forrige løp, og er som alltid optimist.  
På en 4.plass i denne NM-klassen ligger Thomas Kvam fra Grenland Motorsport og kartleser Stian Johnsen i Citroën C3 R5. 


I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Steve Røkland fra KNA Kongsvinger som har tatt føringen i årets mesterskap. Han er regjerende mester og har dominert denne klassen over mange år. På lørdag har han Morten Erik Abrahamsen i kartleserstolen i sin Peugeot 208. 
Det er flere unge førere som er i ferd med å ta opp kampen med Røkland, og en av dem er hjemmefavoritten Sindre Backe fra arrangørklubben NMK Hadeland. Han ligger på andreplass i NM med sin Peugeot 208 og med Mads Johansen i kartleserstolen. 
På en tredjeplass i NM i 2WD internasjonale biler ligger Herman Lie-Nilsen fra NMK Modum & Sigdal i Peugeot 208. Han har Vegard Halland som kartleser. 
I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det også tittelforsvareren som topper.  Petter Sæves Waskaas fra NMK Grenland med kartleser Henrik Ø. Johannessen gikk seirende ut av første NM-runde i sin Subaru Impreza. De fikk dermed åtte poengs ledelse til Ole Gunnar Skogli og Anders Nygård fra NMK Nore og Uvdal som også kjører Subaru. På en tredjeplass i denne klassen finner vi Jørgen Solberg fra NMK Åmli som gjorde et aldri så lite come back i Sigdalsrally i sin Subaru. Han har Stig Granheim fra NMK Hadeland i kartleserstolen på lørdag.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler var det Anders Kjær fra NMK Larvik som gikk seirende ut av NM-åpningen. Med sin Ford Escort og med kartleser Gøril Undebakke kjørte han mesterlig i Sigdal og står med 32 poeng. 
Lars Martin og Mads Ola Stensbøl fra KNA Kongsvinger debuterte med ny Toyota Corolla i Sigdalsrally og endte på en andreplass. 
På en tredjeplass etter første runde ligger Christian Sagli fra KNA Kongsvinger i Volvo.

Rally Hadeland har sin base, serviceplass, start og mål ved Werksta Hadeland AS på Jaren. Løpet starter klokken 10.00 lørdag morgen. Målgang er klokken16.30. NRK1 sender en halv times oppsummering av løpet mandag kveld kl. 22.20, en sending som også vil være tilgjengelig på NRK TV.

Rallyradio høres under hele løpet på www.rallynm.no
Nettside: Rally Hadeland 2024 – NMK Hadeland