Unge talenter mottok Utviklingsstipend for 2022

Unge talenter mottok Utviklingsstipend for 2022

Publisert av NMK Kontoret den 21.03.22.

I forbindelse med NMK Hamar’s årsmøte 16. mars ble to av klubbens unge talenter tildelt Utviklingsstipend for 2022, på kr 20.000.

NMK Hamar opprettet i 2021 et utviklingsstipend for seriøst satsende medlemmer mellom 12 og 18 år. Stipendet er på kr 20.000. Mottaker det første året var Karl Peder Nordstrand.

På klubbens Årsmøte, 16. mars, ble årets Utviklingsstipend offentliggjort og mottagerne ble Tobias Spangen og Robin Hermansen.

Geir Gransbråten forteller at klubben har flere store talenter i medlemsmassen og synes det er hyggelig å kunne hjelpe noen av disse videre i sin utvikling. Årets mottagere er 14 og 15 år gamle og ble i 2021 hhv nr 1 og nr 3 i Norgesmesterskapet i Crosskart. Begge startet med motorsport da de var 6 år gamle, og har i flere år bekreftet sitt talent gjennom meget gode resultater i konkurranser både i Norge og i utlandet.

Selv om klubben primært jobber med tilbud til bredden, er klubben skikkelig stolt over å ha så unge utøvere som også hevder seg på et topp nivå, nasjonalt og internasjonalt.

*********************

Vedlegg:

*Kort info om mottagerne

*Kort info om klubben

*Bilde til illustrasjon

Bilde:    Geir Gransbråten, NMK Hamar, deler ut diplom til Tobias Spangen (t.v.) og

Robin Hermansen (t.h), som bevis på tildelingen av klubbens Utviklingsstipend 2022

  

 

Mottagere av NMK Hamar’s UTVIKLINGSSTIPEND FOR 2022

 

*Tobias Spangen, f. 30. mai 2007, Ridabu

14 år gamle Tobias, startet med gokart da han var 6 år og har vært i Norges toppen siden han var 8 år. I 2019 gikk han over til Crosskart 85 ccm og ble nr 3 i Norgesmesterskapet første året. I 2021 var han på pallen i 6 av 6 NM runder i Crosskart 125 ccm og vant til slutt mesterskapet sammenlagt.

De nærmeste fremtidsplaner er å fortsatt konkurrere om NM i Crosskart, men i tillegg også delta mer internasjonalt, spesielt i Sverige.

*Robin Hermansen, f. 7. august 2006, Hamar

15 år gamle Robin ble i 2019 svensk mester og tok sølv i NM i Crosskart 85 ccm. Gikk over til Crosskart 125 ccm i 2020 og ble da nr 4 i NM. I 2021 ledet han NM serien helt til motor havarerte i 3. NM runde. Reddet allikevel inn en 3. plass totalt i NM og vant siste NM runde.

Robin har fortsatt planer om å konkurrere i Crosskart og har en drøm om, på sikt, å få konkurrere i den største klassen som er Speedcar. Det ryktes også at han vil prøve seg noe i Bilcross nå når han er gammel nok til det.

 

************************

Kort om NMK Hamar

NMK Hamar er en regional klubb med medlemmer primært fra kommunene Ringsaker, Stange, Hamar og Løten. Klubbens aktiviteter er bilsport, med arrangementer i Bilcross, Crosskart, Rallycross og Rally. NMK Hamar har sitt eget motorsportsanlegg, Vendkvern Motorbane, som ligger på grensen mellom Hamar og Ringsaker kommuner.

Klubben har ca 230 medlemmer fra 6 – 70 år. 20% av medlemmene er under 19 år.

NMK Hamar har ingen ansatte, men baserer all aktivitet på medlemmenes dugnadsinnsats. Det legges ned 7- 8.000 dugnadstimer i året i utvikling, vedlikehold og arrangementer.

Klubben avholder åpen trening hver onsdag gjennom hele sesongen og arrangerer 5 – 6 offisielle løp i året, hvorav 1-2 løp har NM-status. Klubben er tilsluttet Norges Bilsportforbund som hovedorganisasjon.

Web:                     https://www.nmkhamar.no/

Facebook:            https://www.facebook.com/nmkhamar

 

*********************************