Tobias Spangen ble årets bilsporttalent 2022

Tobias Spangen ble årets bilsporttalent 2022

Publisert av NMK Kontoret den 27.11.22.

Tobias Spangen ble vinner
av ”Bilsporttalentet 2022”

 

Tobias Spangen (15) fra Ridabu og klubben NMK Hamar kunne juble da han ble avslørt som vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2022» og en premie på 300.000 kroner på lørdag.

Det var under Bilsportforbundets Bilsportgalla på lørdag at vinneren av årets konkurranse ble utropt. Tobias kunne motta jubel og applaus fra over 800 gjester, og at han var en populær vinner var det ikke tvil om.

 

Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt 20.-21. september, har både Tobias og hans fire konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse. På lørdag ble den offentliggjort. Da kunne talentet fra Hamar motta den gjeve premien til en verdi av 300.000 kroner.

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene er gjennom flere krevende tester og har juryens skarpe øyne på seg hele tiden.

Finalen bestod av to dager på Vålerbanen og Starmoen med gokart, Porsche Cayman GT4, bilcross, rallysimulator, TV-intervju, fysisk test og presentasjon av seg selv. De fem finalistene i årets konkurranse var Petter Sevæs Waskaas, Andrine Rafoss, Tobias Spangen, Marius Solberg Hansen og Karl Peder Nordstrand. De har erfaring fra rally, rallycross, racing, bilcross, crosskart, bakkeløp, gokart og simracing.

 

-Det var et utrolig høyt nivå på finalistene i år, og de imponerte alle sammen i alle øvelser. Det ble som vanlig et vanskelig jurymøte, men Tobias Spangen var den som imponerte mest, og ble kåret som vinner, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.


Tobias Spangen er norgesmester i crosskart 125 ccm de to siste årene, og har vært nærmest uslåelig.  2021 hadde han to seire og tre andreplasser som tellende resultat i NM. I år hadde han tre seire og to andreplasser. I tillegg vant han i år NMKs landsfinale i bilcross for juniorer. 


Norges Bilsportforbunds samarbeidspartnerne til Bilsporttalentet er Porsche, HTB Racing, Vålerbanen, Bilforlaget, KNA, NMK, FMK, Proffklær AS, Team Supernasjonal, TV Media og Star Group AS.

Finaledeltagere 2022:
Karl Peder Nordstrand           15 år    NMK Hamar                           Rally/Crosskart
Tobias Spangen                     15 år  NMK Hamar                             Crosskart/Bilcross

Andrine Rafoss                      18 år    NMK Konsmo                        Rallycross/Racing
Marius Solberg Hansen         18 år    Asker og Bærum Msp            Rallycross/Racing/rally
Petter Sevæs Waskaas         20 år    NMK Grenland                       Rally

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen
2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad
2015: Henrik M. Krogstad, KNA Nordvest
2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp
2017: Theodor Olsen, NMK Solør
2018: Emil Heyerdahl, NMK Trøgstad
2019: Sivert Svardal, NMK Konsmo
2020: Ola Nore Jr., NMK Modum & Sigdal
2021: Martinius Stenshorne, NMK Modum & Sigdal

 

Tekst: Hallgeir Raknerud