Theo Johansen satser stort på motorsporten!

Theo Johansen satser stort på motorsporten!

Publisert av NMK Kontoret den 23.11.22.

Mitt navn er Theo Johansen og jeg er en 13 år gammel gutt fra Elverum.

Hele livet har jeg hatt en lidenskap for all motorsport. Helt siden jeg var liten har jeg vært med på løp sammen med pappaen min og resten av familien.

Når jeg var 7 år fikk jeg min første gokart. Jeg kjørte gokart i 2 år før vi solgte den og kjøpte en crosskart mini. Min første sesong dro vi mye til Danmark for å kjøre det danske mesterskapet. Denne sesongen var et helt fantastisk år med tanke på læring, utvikling og prestasjoner! 2019 sesongen endte med at jeg kom på pallen i 5 av 7 løp og 2 av de var seier!

Etter en fantastisk sesong valgte vi å gå opp en klasse for 2020 sesongen. Min første sesong i 85 cc startet med lite kjøring pga covid. Jeg fikk ikke prøvd den nye klassen før langt utpå sommeren. 2021 sesongen ble også litt amputert med sykdom og covid.

Litt senere i 2021 sesongen kjørte jeg min første NM runde. Løpet på Finnskogen startet med at jeg rullet på trening! Alle sto på og fikk karten klar igjen til heat 1. Løpet endte med en fin 12. plass og dermed var min 2021 sesong ferdig.

Vinteren 2022 valgte vi å kjøpe et ic byggesett og bygge en helt ny crosskart. Det ble mye trøbbel og motgang iår, men vi klarte å kjempe oss frem til en 9. plass sammenlagt i NM.

Nå i høst solgte vi 85 karten og kjøpte en speedcar extreme junior! Målet for neste år er å trene så mye vi kan og bli kjent med den nye karten. Selvfølgelig håper jeg også på gode resultater! Men,.. jeg hadde ikke vært her jeg er nå uten mine fantastiske sponsorer og alle folk rundt meg som har hjulpet meg.

Min satsing videre vil bli å gå opp i bil når jeg blir gammel nok. Det store målet er såklart formel 1 eller WRC, men det å kunne leve av motorsport er også en stor drøm i seg selv!

 

Theo Johansen