Sindre Setsaas imponerer sammen med teamet

Sindre Setsaas imponerer sammen med teamet

Publisert av NMK Kontoret den 18.09.22. Oppdatert 18.09.22.

Sindre Setsaas fra NMK Rennebu kjørte sist helg det femte løpet i Nürburgring Langstrecken Serie, og sammen med Oskar Sandberg fra NMK Solør, og Daniel Zils så  leder de mesterskapet totalt! 

 

Pressemelding: 

Forrige helg gikk den femte runden og det lengste løpet i Nürburgring Langstrecken Serie, med over 120 biler til start fordelt på ulike klasser klar for å ta fatt på 12 timer med racing! 

I inngangen til dette løpet så var førerne i bil #500 av Adrenalin-Motorsport mesterskap ledere, med Sindre Setsaas, Oskar Sandberg og Daniel Zils. Dette etter å ha tatt fire av fire mulige klasseseire så langt denne sesongen, noe ingen andre team i andre klasser har klart å gjøre. 

 

Løpet startet i regn på Lørdag med Sindre bak rattet. Vi lå en god stund på 2. Plass fram til det tørket opp. Så fort det tørket opp snudde det fort og etter snaue 3 timer kjørt var ledelsen oppe i nesten 3 minutter. Det varte derimot ikke lenge, da skiftende vær i forbindelse med førerbytte og bom på dekkvalg gjorde at vi havnet nesten minuttet bak i løpet av få runder. 

Snuoperasjonen på slutten av denne Lørdagen var det Oskar som stod for. På tørr asfalt igjen kjørte han oss opp fra nesten minuttet bak til 42 sekunder i ledelse! Dette i løpet av de siste 3 timene, av de totalt 6 timene som ble kjørt på Lørdag. 

 

Restarten på Søndag morgen ble gjort slik at vi fikk med oss noe av den luka vi hadde etter endt kjøring på Lørdagen. Dette gjorde at Sindre startet denne dagen med en luke på omtrent 15 sekunder. Denne luka økte i løpet av store deler av dobbelstintet som Sindre åpnet med, og når det var tid for det andre pit stoppet og førerbytte var luka ned til andreplass på flere minutter. Daniel Zils og deretter Oskar fortsatte å øke ledelsen, som på et stadium hadde vokst seg til hele åtte minutter. Oskar kjørte til slutt bilen over mål og inn til teamets femte seier for sesongen, av fem mulige. 

 

Totalt sett en veldig vellykket helg, selv om vi møtte flere utfordringer med skiftende vær og en bil som tidvis på vått føre var vanskelig å kjøre. 

Doble poeng i dette løpet gjorde dette løpet ekstra viktig, og siden andre mesterskap rivaler også vant sine klasser så er ledelsen i mesterskapet fortsatt den samme som før løpet, på 17 poeng. 

 

Etter helgen så ser de ulike mesterskapene innad i NLS slik ut for teamet med de to nordmennene: 

Teamet ligger 17 poeng foran i mesterskapet totalt, men kun 5 poeng foran med stryk løp tatt i betraktning. Det krever dermed fortsatt en seier og en andreplass på de neste tre løpene for å vinne mesterskapet totalt. 

Sindre Setsaas kan vinne Junior mesterskapet med 11 ytterligere poeng (En andreplass i ett av de tre neste løpene kan sikre dette). 

Teamet kan vinne Produksjonsmesterskapet (for alle standardbiler) med ytterligere 7 poeng.

Pressemelding: Sindre Setsaas

Bilder  vedlagt, tatt av RACEPIX