Seier til Isabell Rustad

Seier til Isabell Rustad

Publisert av NMK Kontoret den 09.05.22.

Seier til Isabell Rustad i NM runde i Baneracing på Vålerbanen 7-8 mai.

 

Det ble en fantastisk god NM helg for Isabell Rustad (16) fra Harestua og NMK Hadeland i årets første NM helg som ble kjørt på Vålerbanen på Hedmark.

Isabell har gjort gode forberedelser til årets NM og fikk god uttelling i helgen. En NM helg kjøres med 3 tellende løp, ett lørdag og to på søndag. Det startet med trening hele fredagen, hvor hun hadde bra tempo og var topp 8 på alle sine treningspass. Lørdagen startet med kvalifisering hvor hun klarte å presse seg selv og bilen til det beste og kvalifiserte seg til 3 startspor av 39 deltager i første løp.

Løp 1: Hun hadde en bra start og kom ut som nr. 3. Denne plassen holdt hun noen runder før hun ble forbikjørt av en konkurrent og fallt tilbake til 4 plass. Denne plassen holdt hun til mål.

Løp 2: Resultatet fra foregående løp danner startposisjoner, men de 6 beste blir snudd om slik at vinner av første løp starter fra 6 startposisjon, og 6 plassen starer i Pole Potition. Isabell startet derfor igjen fra 3 startspor i løp 2. Hun bom girer i starten og mister 2 plasser. Deretter mister hun litt flyt og taper ytterligere noen plasser og faller ned til 8 plass. Men med god tålmodighet, bra flyt og noen dommer beslutninger kommer hun seg opp til nok en 4 plass i mål.

Løp 3: Igjen starter hun fra 3 startspor, hun gjør en kjempestart og kommer ut som nr. 2 Allerede på første langside klarer hun å bremse sent og overtar ledelsen i løpet. Det blir mye fighting bak i feltet og det blir en Safety Car situasjon som gjør at heatet blir stoppet til banen er ryddet. I restarten klarer hun å gjøre et lite rykk og får en liten ledelse. Mot slutten av løpet blir hun hardt presset av Emilsen og Kaspersen, men klarer å holde unna til mål. Dermed vinner hun sin første NM runde.

  • Jeg klarte det…. Dette var skummelt….. og sinnsykt gøy, og jeg var skikkelig nervøs. Vi har snakket om at det er viktig å sanke jevnt med poeng i mesterskapet fra starten av og at jeg kanskje kunne klare noen pallplasser i løpet av året, og eventuelt en seier etter hvert. Men at jeg skulle klare å vinne allerede nå var over alle mine drømmer… Og ekstra gøy er det når jeg i tillegg ikke fikk noe gratis, men kjempet meg til det. Etter pandemien er det ekstra gøy at familie og venner igjen kan være med på billøp, og dele gleden sammen med meg. Tusen takk til mamma, pappa, onkel Per og alle våre sponsorer som hjelper meg.

Isabell kjører klasse GT5 med en Peugeot 206 GTI med ca. 180 HK. Dette er en klasse for lett trimmede biler og den største klassen i antall deltagere i NM. Man kan kjøre fra det året man fyller 15 år, og damer og menn kjører sammen uten noen øvre aldersgrense. Isabell blir dermed også historisk siden hun er den første kvinnen som vinner en NM runde i denne klassen, og det i en alder av 16 år.

 

Racing NM fortsetter i Sokndal i Rogaland 4-5 juni.

 

Foto: Privat

Isabell Rustad Tlf: 97131996

Tommy Rustad Tlf: 90151330

                    

Skrevet av Tommy Rustad