Rallycross-NM: Klart for fartsfest på Finnskogbane

Rallycross-NM: Klart for fartsfest på Finnskogbane

Publisert av Charlotte Evensen Fossen den 10.12.20.

Det er ventet spennende dueller og topp underholdning når årets femte NM-runde i rallycross kjøres på Finnskogbanen i Åsnes kommune kommende helg. I tillegg til at det kjempes om NM-poeng i Supernasjonal-klassene skal det også kjøres NM-runde for Shortcar og juniorene er på plass for å kjøre norgescup.

Arrangøren KNA Solør Motorsport står klar til å ta imot over 100 førere på det flotte anlegget Finnskogbanen. Det er ikke mange uker siden KNA Solør var vertskap for en runde i RallyX Nordic og høstet mange lovord både for arrangementet og fasilitetene.

De fire første NM-rundene for Supernasjonal-klassene i år er kjørt i henholdsvis Konsmo, på Melhus, på Dokka og i Skien. De fire supernasjonal-klassene som har NM er klassene er: t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400.
I tillegg kjøres 9. NM-runde for klassene Shortcar Extreme og Shortcar Bandit. Dette mesterskapet har både baneracing og rallycross i sitt mesterskap.
Femte runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på i Grenland til helgen, og Historisk Rallycross er med som gjesteklasse.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Robin Andresen fra NMK Trøgstad som leder etter fire runder. Opel Corsa-føreren står bokført med 131 poeng.
Han har fått en luke til andremann, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus, som har sanket 112 poeng med sin Renault Clio.  På en tredjeplass følger Per Magne Svardal fra NMK Konsmo med 106 poeng. Svardal kjører Peugeot 206.

I klassen for biler til og med 2000 ccm tok fjorårets mester, Sivert Svardal fra NMK Konsmo, over NM-ledelsen etter at han hadde en meget god runde i Skien. Svardal har kjørt inn 112 poeng så langt med sin Mazda RX8.

Fredrik Magnussen fra NMK Hønefoss hadde ikke marginene på sin side i forrige runde, men ligger på en andreplass med 99 poeng. Magnussen kjører en Ford Fiesta.

Fjorårets sølvvinner, Daniel Holten fra NMK Vikedal, klatret opp til tredjeplass etter forrige runde. Holten står uten poeng i en av de fire rundene så langt, men har allikevel 96 poeng i potten.

I klassen til og med 2400 ccm topper Jørgen Syversen fra NMK Aremark med sin Ford og 128 poeng. Nærmest ligger klubbkamerat Frode Engsvik med BMW og 117 poeng. De to byttet plass i sammendraget i forrige NM-runde.

Simen Engsvik fra NMK Aremark i Østfold. Med sin BMW står han bokført med 98 poeng så langt.  Hakk i hel ligger klubbkamerat Jørgen Syversen som har 97 poeng i sin Ford. Syversen har sanket 12 poeng mer enn Engsvik i de to siste rundene, så det blir spennende om han har samme form til helgen.

På en tredjeplass følger Joakim Vestli fra KNA oppland med sin BMW M3 og 102 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, tok ringreven Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad over ledelsen i forrige runde. Med sin BMW M3 har han kjørt inn 128 poeng. Østreng var mester i klassen i 2016, og sølv både i 2017 og 2018.

Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo, også han i BMW, følger kun ett poeng bak med 127. På en tredjeplass følger Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo i BMW, med 109 poeng.

I Shortcar Extreme er det Eivind Brynildsen fra NMK Gardermoen som leder med 164 poeng foran helgens runde. Nærmest følger Steinar Solibakke Klev fra NMK Kongsberg med 124 og Lars Nordli fra NMK Modum & Sigdal med 94 poeng.

I Shortcar Bandit topper Petter Sæves Waskaas fra NMK Grenalnd med 185 poeng. Bak ham følger Stian Frydenlund fra NMK Drammen med 162 poeng og Christoffer Amundsen fra NMK Drammen med 124.

I tillegg til NM-klassene kjøres også femte runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Finnskogbanen.

Etter foran helgens oppgjør er det svært tett i toppen av poengstillingen. Martin Stenberg fra NMK Hadeland og Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo har begge 108 poeng i sine Honda-biler. På en tredjeplass ligger Lars Løstegård fra NMK Gol, også han i Honda, med 90 poeng.

NM-runden på Finnskogbanen kjøres over to dager med trening og tre innledende omganger på lørdag, samt fjerde innledende omgang og finaler på søndag.