Rallycross-NM i Grenland etter sommerpause

Rallycross-NM i Grenland etter sommerpause

Publisert av Charlotte Evensen Fossen den 07.08.19. Oppdatert 10.12.20.

Det har vært sommerpause i rallycross-NM. Nå er det klart for fjerde runde på Grenland Motorsportsenter i Skien. Da er også toppklassen Supercar på plass.

Arrangøren NMK Grenland står klar til å ta imot over 100 førere på flotte Grenland Motorsportsenter i Skien. De tre første NM-rundene for Supernasjonal-klassene i år er kjørt i henholdsvis Konsmo, på Melhus og på Dokka. Løpet i Grenland kommende helg er eneste og dermed helt avgjørende NM-løp for klassene Supercar og Supercar Lites. De fire supernasjonal-klassene som har NM er klassene er: t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400.
Fjerde runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på i Grenland til helgen.
I tillegg er Historisk Rallycross med som gjesteklasse.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Robin Andresen fra NMK Trøgstad som leder etter de tre første NM-rundene. Opel Corsa-føreren står bokført med 100 poeng.
Han har fått en luke til andremann, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus, som har sanket 88 poeng med sin Renault Clio.  På en tredjeplass følger Per Magne Svardal fra NMK Konsmo med 84 poeng. Svardal kjører Peugeot 206.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det Fredrik Magnussen fra NMK Hønefoss som topper NM-listen med sin Ford Fiesta. Magnussen står bokført med 91 poeng etter tre runder.

På en andreplass ligger Sivert Svardal fra NMK Konsmo som har sanket inn 78 poeng så langt med sin Mazda RX8. Kun fem poeng bak følger Anders Bråten fra NMK Hønefoss som har kjørt inn 73 poeng i sin Ford Fiesta. Beste poengplukker i forrige NM-runde var Daniel Holten fra NMK Vikedal, og han ligger på 4. plass med sin Ford Fiesta og 63 poeng.

I klassen til og med 2400 ccm topper Simen Engsvik fra NMK Aremark i Østfold. Med sin BMW står han bokført med 98 poeng så langt.  Hakk i hel ligger klubbkamerat Jørgen Syversen som har 97 poeng i sin Ford. Syversen har sanket 12 poeng mer enn Engsvik i de to siste rundene, så det blir spennende om han har samme form til helgen.

På en tredjeplass følger Joakim Vestli fra KNA oppland med sin BMW M3 og 70 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er det Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo som leder med sin BMW M3. Han har kjørt inn 101 poeng. Kun fire poeng bak følger Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad r med sin BMW M3. Østreng var Norgesmester i denne klassen i 2016, mens han tok sølv i både 2017 og 2018, og har så langt i år 97 poeng.

På en tredjeplass følger Robin Slåttekjær fra helgens arrangørklubb, NMK Grenland, også han i BMW, med 76 poeng.

For Supercar og Supercar Lites er helgens NM-løp det eneste i år, så her vil alt avgjøres i Grenland.

I tillegg til NM-klassene kjøres også fjerde runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Grenland Motorsportsenter.

Etter tredje runde er det Martin Stenberg fra NMK Hadeland i Honda Civic som topper med 92 poeng. Nærmest følger Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo, også han i Honda, med 80 poeng. På en tredjeplass ligger Roar Presthus fra NMK Orkla i Peugeot og Kristoffer Kalfoss fra KNA Solør Msp med Honda. Begge har 68 poeng.

NM-runden på Grenland Motorsportsenter kjøres over to dager med trening og tre innledende omganger på lørdag, samt fjerde innledende omgang og finaler på søndag.