Rallycross-NM fortsetter på Gardermoen

Rallycross-NM fortsetter på Gardermoen

Publisert av NMK Kontoret den 20.06.23.

Etter en NM-åpning med variert vær og til dels våte forhold på Bollandsmoen i Trøndelag, håper alle på sol, varme og gode forhold når NMK Gardermoen er arrangør førstkommende helg. Arrangøren venter mange tilskuere til den tradisjonsrike og gode arenaen, og det vil også bli mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no.Det er de fire supernasjonal-klassene og to shortcar-klasser som har NM-status på Gardermoen. I tillegg er løpet andre runde i den spennende og viktige rekrutteringsklassen for juniorer, og for historisk klasse. Det skal kjøres fem NM-runder i år, og alle løpene er tellende i sammendraget.

I klassen for de minste bilene med motorer inntil 1600 ccm er det unge Jens Hvaal fra NMK Grenland som topper NM-stillingen med sin Peugeot. Det var riktignok Anders Hansen fra KNA Indre Ytre Østfold som vant finalen i første runde, men Hvaal plukket flest poeng gjennom hele løpet. Hvaal kjørte også EM-runden på Lånkebanen i helgen og endte der på en sterk 4.plass. I NM står han bokført med 28 poeng, mens Hansen har 25 i sin Audi. Tredjeplassen deles mellom Andrine Rafoss fra NMK Konsmo og Mats W. Marthinsen fra NMK Grenland som begge kjørte inn 21 poeng i første runde.

I klassen inntil 2000 ccm er det Lasse Aaberg fra NMK Bergen i Ford som topper etter første NM-runde med 25 poeng. På delt andreplass følger Sigurd Erik Egeland fra NMK Kvinesdal i Mazda og Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo i Mazda, begge med 24 poeng. Uhyre jevnt i kampen om NM-medaljer så langt med andre ord.

I klassen til og med 2400 ccm har Petter Leirhol fra NMK Valdres inntatt ledelsen etter første runde med sin BMW. Han kjørte inn 30 poeng på Bollandsmoen. Nærmest følger Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad, også han i BMW, med 26 poeng. Tredjemann etter første av de fem NM-rundene er Andreas Aarhaug fra NMK Støren i Audi med 20 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, var det Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen som kom best ut av første NM-runde. 30 poeng kjørte inn med sin Audi. På en andreplass følger tittelforsvarer Simen Engsvik fra NMK Trøgstad med 26 poeng. Simen vant helgens løp for supernasjonal under VM-arrangementet på Lånke med sin VW Polo, og kommer garantert til å være med helt i toppen også på Gardermoen.
På en tredjeplass følger Jørgen Syversen fra NMK Aremark som har 23 poeng i sin Ford.

Juniorer
I tillegg til NM-klassene kjøres også andre runde av norgescup for junior, for førere fra 16 til 21 år. Her deltar 16 av bilsportens unge talenter. Hjemmefavoritt fra NMK Gardermoen Markus Røsrud var den som tok ledelsen etter første runde på Bollandsmoen med 33 poeng. Nærmest ham følger Johannes Rafoss fra NMK Grenland med 25 poeng. På tredjeplass finner vi Henrik T. Håkonsen fra NMK Gardermoen med 20 poeng. Alle de tre beste kjører Honda Civic.

 

Historisk
Norgescupen i rallycross for historiske er også på programmet til helgen. Her er det arrangørklubbens Marius Sannerhaugen som topper med sin VW og 32 poeng. Bjørn Egil Dalen fra NMK Fluberg og 23 og Morten Bjerke fra NMK Fluberg og 21 poeng.

 

 NM-runden på Gardermoen  kjøres over to dager. På lørdag kjøres de tre første innledende omgangene, og på søndag kjøres fjerde omgang samt finaler.


Det blir TV-sending fra løpet på
www.direktesport.no

Foto: NBF/Rune Johannesen