Rallycross-NM  fortsetter på Gol

Rallycross-NM fortsetter på Gol

Publisert av NMK Kontoret den 22.05.24.
En spennende NM-sesong i rallycross ble nylig sparket i gang i Trøndelag. Til helgen er det klart for andre runde, på Fuglehaugen Motorsenter på Gol. 

Nærmere 100 deltagere stiller til start når NMK Gol er vertskap for førere, støtteapparat og publikum på Fuglehaugen Motorsenter. Klubben har hatt mange store arrangement på dette anlegget, og sist det var NM-runde på den krevende banen var i 2022. 

Det er ventet et stort publikum til Gol. Bilsportinteressen er stor i distriktet, men for de som velger å bli hjemme er det som vanlig mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no

Det er de fire supernasjonal-klassene som har NM-status på Fuglehaugen. I tillegg er løpet andre runde i den spennende og viktige norgescupen for juniorer, og for historisk klasse. Det skal kjøres fem NM-runder i år, og alle løpene er tellende i sammendraget. 
Det er både nye førere og nye biler i flere klasser, og det det ble noen overraskelser i første runde på Lånkebanen. 
I klassen for de minste bilene med motorer inntil 1600 ccm var det neppe noen stor overraskelse av Mats W. Marthinsen fra NMK Grenland i VW Polo skulle reise hjem med flest NM-poeng. Fjorårets bronsevinner står bokført med 33 poeng foran helgens andre runde. Per Magne Svardal fra NMK Konsmo ligger på andreplass med sin VW Polo og 25 poeng. På en tredjeplass følger Jonas B Kløvstad fra NMK Krabyskogen i Peugeot 206 med 23 poeng. 


I klassen inntil 2000 ccm var det utrolig jevnt og spennende i fjorårets mesterskap, og det var det i årets første NM-runde også. Lasse Aaberg fra NMK Bergen kom best fra første runde med 28 poeng i sin Mazda RX7. 
På en andreplass ligger Petter Fuglestveit fra NMK Konsmo. Han kjørte inn 24 poeng i sin Mazda RX8 på Lånkebanen. 
på en tredjeplass følger Roar Presthus fra NMK Orkla med Citroën DS3 og 23 poeng.

I klassen til og med 2400 ccm er det Joakim Vestli fra KNA Oppland som leder etter første runde. 30 poeng kjørte han inn med sin BMW M3. 
På en andreplass finner vi Mathias Minge fra NMK Aremark i Ford Puma. Bronsevinneren fra i fjor står med 26 poeng. 
Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad, ble sølvvinner i fjor, og ligger på 3.plass i årets mesterskap etter første runde. Med sin BMW M3 tok han med seg 22 poeng fra Lånkebanen. 
I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400, er det et virkelig tøft startfelt i år. Det er en god blanding av unge lovende førere og eldre rutinerte i en rekke toppbiler. 
Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland var den som åpnet best og har kjørt inn 27 poeng med sin BMW E30. 
På en andreplass ligger Sindre Madsen Moe fra NMK Trøgstad. 23 poeng fikk han med seg i sin BMW E30 fra første runde. 
På tredjeplass følger fjorårets mester, Simen Engsvik fra NMK Trøgstad i VW Polo, og Robin Rørvik fra NMK Aremark i Volvo S40. Begge med 22 poeng. Kun fem poeng skiller de fire i toppen. 
Juniorer 
I tillegg til NM-klassene kjøres også andre runde av norgescup for junior, for førere fra 16 til 21 år. Her finner vi morgendagens helter i norsk rallycross.  15 juniorer er påmeldt på Gol, og alle de tre beste i fjorårets cup er på plass også i år. 
Vinner i fjor var Markus Røsrud fra NMK Gardermoen med Honda, og han er den som tok med seg flest poeng i årets første runde også. 33 poeng står Markus bokført med foran helgens oppgjør. 
På en andreplass ligger Dennis Setting Johnsen fra NMK Melhus, også han i Honda Civic, med 23 poeng. På tredjeplass følger Henrik T. Håkonsen fra NMK Gardermoen i Honda Civic og med 22 poeng.
Historisk
Historisk rallycross er populært, og 15 førere stiller på Gol denne helgen. Etter første runde her er det Amund Walle fra NMK Krabyskogen i Ford Escort som topper med 27 poeng.
På en andreplass finner vi Geir Paulsen, også han fra NMK Krabyskogen, med Volvo PV og 26 poeng. På tredjeplass følger Ole Sæther fra NMK Trøgstad med VW boble og 25 poeng.

NM-runden på Gol kjøres over to dager, med trening og tre innledende omganger lørdag. Siste innledende omgang samt finaler kjøres på søndag. 

Det blir TV-sending fra løpet på www.direktesport.no
Foto: NBF/Rune Johannessen