Rallycross: NM-avslutning på Momarken

Rallycross: NM-avslutning på Momarken

Publisert av Charlotte Evensen Fossen den 18.09.19. Oppdatert 10.12.20.

Ingen av klassene er avgjort firan finalerunde, så det blir garantert spennende dueller, frisk satsing og topp underholdning når årets NM-finale i rallycross kjøres på Momarken Bilbane i Mysen kommende fredag og lørdag. Arrangøren Indre Østfold Motorsport står klar til å ta imot over 100 førere på den tidligere EM-arenaen for rallycross. I tillegg til NM-klassene avsluttes også den populære Juniorcupen i rallycross på Momarken.
De fem første NM-rundene for Supernasjonal-klassene i år er kjørt i henholdsvis Konsmo, på Melhus, Dokka, Skien og på Finnskogen. De fire supernasjonal-klassene som har NM er klassene er: t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det  hjemmefavoritten Robin Andresen fra NMK Trøgstad som leder etter fem runder. Opel Corsa-føreren står bokført med 152 poeng.
Han har ingen stor luke til andremann, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus, som har sanket 145 poeng med sin Renault Clio.  I forrige runde hentet Taraldsen 12 poeng mer enn Andresen, så det kan bli en durabelig fight om NM-gullet her. På en tredjeplass følger Per Magne Svardal fra NMK Konsmo med 123 poeng. Svardal kjører Peugeot 206.

I klassen for biler til og med 2000 ccm ligger fjorårets mester, Sivert Svardal fra NMK Konsmo, an til å forsvare tittelen. Han har kjørt inn 145 poeng med sin Mazda RX8.

Fjorårets sølvvinner, Daniel Holten fra NMK Vikedal, følger på en andreplass med sin Ford Fiesta. Holten har 132 poeng, til tross for at han har et løp uten poeng i det hele tatt.

Fredrik Magnussen fra NMK Hønefoss ligger på en tredjeplass med 127 poeng. Magnussen kjører en Ford Fiesta.

I klassen til og med 2400 ccm topper Jørgen Syversen fra NMK Aremark med sin Ford og 158 poeng. Nærmest ligger NMK Trøgstad-føreren Simen Engsvik med BMW og 139 poeng. På en tredjeplass følger Andreas Aarhaug fra NMK Støren med sin Volvo S40 og 117 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er ikke mesterskapet på noen måte avgjort. Også her er det en NMK Trøgstad-fører med i gull-kampen. Det er Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo som leder med sin BMW etter å ha kjørt inn 161 poeng. På en andreplass følger ringreven Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad med sin BMW M3. Han var mester i klassen i 2016, og sølv både i 2017 og 2018. Foran finalen på hjemmebane har Østreng 154 poeng.

På en tredjeplass følger Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo i BMW, med 137 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres også sjette og siste runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Momarken

Foran helgens oppgjør er det Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo som leder med 144 poeng i sin Honda. På en andreplass følger Martin Stenberg fra NMK Hadeland med 120 poeng. På en tredjeplass ligger Lars Løstegård fra NMK Gol, også han i Honda, med 108 poeng.

NM-runden på Momarken kjøres over to dager med trening og en innledende omgang på fredag, samt tre innledende omganger og finaler på lørdag.