Rally Larvik er tilbake i Norgesmesterskapet

Publisert av NMK Kontoret den 31.08.23.
Rally Larvik arrangeres av NMK Larvik og er årets femte NM-runde. Ti fartsetapper, alle på asfalt, skal deltakerne gjennom. Løpet har sin base på Sanden brygge i Larvik, og NRK1 sender en oppsummering av løpet mandag kveld.
Det er fire NM-klasser i årets mesterskap. Det er klasser for firehjulsdrevne internasjonale biler, tohjulsdrevne internasjonale biler, firehjulsdrevne nasjonale biler og tohjulsdrevne nasjonale biler.

I toppklassen for internasjonale firehjulsdrevne biler er det Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal som topper foran Rally Larvik. De har kjørt inn 97 poeng med sin VW Polo R5 etter to seire og to tredjeplasser så langt i NM-sesongen.

Ole Christian Veiby fra KNA Kongsvinger ligger på andreplass med sin VW Polo og 89 poeng. Veiby vant forrige NM-runde, Rally Grimstad, som også ble kjørt på asfalt. Han vant også Numedalsrally i vinter. Veiby har et tett løpsprogram i år, og prioriterer rallycross, der han nylig ble norgesmester i toppklassen Supercar.

På en tredjeplass ligger Anders Grøndal og kartleser Veronica Engan fra Asker & Bærum Motorsport. De har to andreplasser på rad i sin Skoda Fabia R5, og har totalt 56 poeng.
På asfalten i Larvik-området vil de norske førerne få konkurranse også fra danske Ib Kragh i en Hyundai i20 R5. Kragh er en svært erfaren fører, og har stor erfaring med asfalt som underlag.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Sindre Backe fra NMK Hadeland og kartleser Mads Johansen som topper i NM så langt med sin Peugeot 208. De har kjørt inn 93 poeng.
På tredjeplass følger Herman Lie-Nilsen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Vegard Hallan. De har så langt fullført alle fire rundene, og vant Rally Grimstad i sin forholdsvis nye Peugeot 208. Totalt har de 72 poeng.

På en tredjeplass ligger Steve Røkland som har dominert denne klassen i mange år. KNA Kongsvinger-føreren har kjørt inn 68 poeng med sin Peugeot 208.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Petter Sæves Waskaas fra NMK Grenland og kartleser Henrik Ø. Johannessen som topper etter tre gode løp og ett brutt løp så langt. Med sin Subaru Impreza holdt de et imponerende tempo i Rally Grimstad, og de har fått en solid ledelse med sine 88 poeng.
På en andreplass følger Tony Caspersen fra NMK Aurskog-Høland med kartleser Lasse Olsen. De kjører en Subaru Impreza og har 66 poeng.
På en tredjeplass ligger Morten Gravermoen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Ronald Haug med sin Subaru og 43 poeng.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler er årets mesterskap så langt et internt familieoppgjør. Familien Hvambsahl fra Kongsberg besitter så langt de tre første plassene i denne klassen.
Mats Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg og kartleser Lasse Berg står med 110 poeng med sin Volvo 940 etter fire løp. To seire og to andreplasser har de. På en andreplass følger Kristian Hvambsahl fra NMK Kongsberg og kartleser Jonas Hvambsahl, også de i Volvo 940, med sine 88 poeng. De har vunnet ett av fire NM-løp.
På tredjeplass følger Andreas Hvambsahl fra KNA Kongsberg med Bernt Olav Halvorsen i kartleserstolen på sin Volvo 940. De har 56 poeng.

Rally Larvik har start, mål, base og serviceplass ved Sanden Brygge i Larvik. Løpet starter klokken 09.00 og målgang for første bil er beregnet til klokken 17.11

NRK1 sender en time fra løpet mandag kl. 22.30, en sending som også vil være tilgjengelig på NRK TV.

Foto : PRL/NBF