ROAR HAUGE NORGESMESTER I GRAN TURISMO 7

ROAR HAUGE NORGESMESTER I GRAN TURISMO 7

Publisert av NMK Kontoret den 31.10.23.
For første gang i historien ble det i 2023 arrangert et norgesmesterskap i Gran Turismo 7. Roar Hauge tok sammenlagtseieren, knappest mulig margin foran Håvard Alexander Østereng, og med Kenneth Sandåker på bronseplass. For de som kjenner førerne bedre fra Playstation og deres gamertags, så kaller de seg der TheStygg, ARC_Haalex02 og MrSandfield.

Mesterskapet ble en suksess, med 48 førere som tok poeng, og hadde også de høyeste seertallene blant årets norgesmesterskap, med flere løp med over 1000 seere.

Det ble kjørt 5 løp, på en blanding av gjenskapte virkelige baner og fantasibaner. Dominansen svingte frem og tilbake, og vi fikk hele 4 forskjellige løpsvinnere. Østereng vant på Red Bull Ring, Hauge vant deretter både på Dragon Trail Seaside og Fuji Speedway, før Petter Kasta (4.plass totalt) fikk sin seier på Tokyo South Clockwise, og Sandåker sikret sin pallplass totalt gjennom å vinne på Mount Panorama.

Løpene ble arrangert på Gran Turismo 7, med studiosendinger og livestream på onsdager i høst. Sendingene kan fortsatt ses på Norsk Motor Klubb sin kanal, på denne spillelisten: https://www.youtube.com/playlist?list=PLqfTpVd_4RZONk157OPV07reP_1eTRflL

Foreløpige planer er å arrangere neste års NM også på høsten.

NMK Esport