Pressemelding fra team Greenpower

Pressemelding fra team Greenpower

Publisert av Charlotte Evensen Fossen den 10.12.20.

Ny vellykket test Team Greenpower har gjennomført to dager med testkjøring i Formel Nordic med sine tre formelsjåfører.

Team Greenpower forbereder seg til årets sesong i Formula Nordic med flere tester før sesongstarten. Søndag kjørte de shakedown på Kinnekulle i
Sverige, og på mandag var det offisiell testdag for Formula Nordic på Ring Knutstorp. -Vi fikk sjekket bilene etter vinterens gjennomgang og oppbygging. To av bilene hadde ingen problemer, men den ene bilen gikk med en lyd i girkassa og den kuttet innimellom. Vi fant ut at det var en sensor som var feil, og vi fikk rettet opp i dette, forteller Team Manager, Marius Gjevik fra Siggerud.

Team Greenpowers satsing i Formula Nordic dette året består av to nykommere i Magnus Bjørnstad Gustavsen fra Oslo og Håvard Hallerud fra Førde, mens tredjebilen kjøres av Edward Sander Woldseth fra Oppegård som ble nummer tre i serien i fjor. I årets sesong håper Woldseth å klatre enda høyere sammenlagt, og på den offisielle testen på Knutstorp kjørte han raskere enn han gjorde i fjor på samme banen.

– Vi var fire tiendeler raskere nå enn i fjor, og det er ganske mye. Dette kommer til å bli en spennende sesong, forteller han, og legger til.

– Det var veldig morsomt og endelig få sette seg i bilen igjen. Vi ble fort komfortabel i bilen, og kunne starte å pushe og forbedre data som vi klarte tilslutt. Veldig deilig å ha den første testen unnagjort, og viser at vi kan være med å kjempe helt i toppen i år, sier Edward Sander Woldseth.

Fornøyde debutanter

Håvard Hallerud er en av teamet nye sjåfører og kommer rett fra gokart. Til tross for at det er mye nytt å lære seg i formelbil så imponerte 20-åringen.

-Jeg blir mer og mer komfortabel i bilen, og jeg turte å presse grensene litt etter litt gjennom dagen. Det er mye å lære og nivået er bra. Det er tett kjøring, og jeg som nybegynner slet litt med å holde følge, så det er jo sånn det skal være i starten, forteller Hallerud som gleder seg til å begynne sesongen.

Magnus Gustavsen fikk en litt mer dramatisk start på sin første offisielle test. Hans formelbil tok fyr under testen. Grunnen var at en strømkabel lå imot chassiset som førte til en kortslutning. Brannen ble heldigvis slukket, men det ble en del reparasjoner før han kom ut på banen igjen. Farten kom utover i testen, og dette var også første gang han kjørte på Knutstorp.

– Det var en grei test for oss. Jeg fikk selvfølgelig ikke nok tid i bilen ettersom vi fikk denne brannen og de tekniske problemene. Skulle ønsket jeg fikk jobbet mer med effektiviseringen i kjøringen, men vi er godt fornøyd med de rundene vi fikk, forteller Gustavsen.

Team Greenpower er ikke ferdige med testingen før sesongen og allerede etter påske venter ny test på Rudskogen Motorsenter 23. april. Da håper teamet på å gjennomføre en god test. Sesongstarten i Formula Nordic kjøres på Ring Knutstorp første helgen i mai.