NM Rallycross 2. runde -NMK Gardermoen

NM Rallycross 2. runde -NMK Gardermoen

Publisert av NMK Kontoret den 25.05.22.

Rallycross-NM:
Andre runde på Gardermoen Motorpark


Førstkommende helg er det klart for årets andre NM-runde i rallycross. Løpet kjøres på Gardermoen Motorpark og 110 førere er ventet å innta NM-arenaen.

Det er NMK Gardermoen som er arrangør, og for første gang siden 2019 er det nå ingen Korona-restriksjoner og fritt frem for publikum. Det resulterte i en svært godt besøkt NM-åpning på Momarken, og det ventes mange tilskuere også til Gardermoen. Det vil også bli mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no.

Det er de fire supernasjonal-klassene som har NM-runde på Gardermoen, og i tillegg er det runde for Shortcar. I NM for Shortcar inngår både rallycross og asfaltracing. Så langt har de kjørt to løp på asfalt på Vålerbanen. Norgescupen for juniorer og cupen for historisk rallycross er også på programmet til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Mats W. Marthinsen fra NMK Grenland som innehar NM-ledelsen etter første runde på Momarken. Med sin Volkswagen Polo har han kjørt inn 40 poeng.

Andrine Rafoss fra NMK Konsmo vant finalen i første NM-runde, men sanket ett poeng mindre enn Mats i løpet av hele løpshelgen. Hun ligger dermed på andreplass med sin Citroën og 39 poeng.
På en tredjeplass finner vi Per Magne Svardal, også han fra den driftige sørlands-klubben NMK Konsmo. Han står bokført med 30 poeng med sin Audi A1.

I klassen inntil 2000 ccm er det regjerende mester Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger som har tatt teten med sin Opel Corsa. Han står bokført med 40 poeng etter første runde.
Arild Sandnes fra NMK Hell sørger for dobbelt Trøndelag i toppen så langt. Med sin Citroën har Sandnes 37 poeng. På en tredjeplass følger fjorårets bronse-vinner i klassen, Per Magne Røyrås fra NMK Kvinesdal i Mazda RX8. Han har 29 poeng.

I klassen til og med 2400 ccm er Andreas Tveter Nilsen fra NMK Aremark i Volvo C30 som topper etter første runde med 40 poeng. Han følges av Kenneth Hansen fra KNA Varna, også han i Volvo. Hansen har 35 poeng og kun tre poeng foran Andreas Aarhaug fra NMK Støren i Audi S1.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er det fjorårets sølvvinner Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland i VW Polo som har ledelsen med sine 40 poeng. På en andreplass ligger fjorårets mester i klassen inntil 2400 ccm, Simen Engsvik fra NMK Trøgstad med sin VW Polo og 35 poeng. Fjorårets bronsevinner, Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen i Audi ligger på tredjeplass med 34 poeng. På en fjerdeplass følger regjerende mester, Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo i BMW M3. Ågedal har 26 poeng.

I Shortcar er det klart for årets første rallycross. Denne klassen har både racing og rallycross i sitt mesterskap. I shortcar extreme er det Stian Frydenlund fra NMK Drammen som leder etter årets første to løp på Vålerbanen med 40 poeng. På andreplass følger Sander Næss fra NMK Orkla med 34.
I shortcar bandit er det Marcus Myrseth fra NMK Aurskog-Høland som topper med 40 poeng. Han er fulgt av klubbvenninne Mina Pedersen med 32 poeng. På tredjeplass følger Christoffer Amundsen fra NMK Drammen med 29 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres også årets andre runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Gardermoen Motorpark. Her finner vi 17 av morgendagens helter i Norsk Bilsport.  Blant disse er NMK Trøgstads Torjus Svennby, som leder med sine 42 poeng etter første runde. Han endte på andreplass i juniorcupen i fjor i sin Honda Civic.
Emil Bujordet fra NMK Åmli ligger på en andreplass med sin Peugeot og 35 poeng. På en tredjeplass finner vi fjorårets tredjemann i cupen, Jens Hvaal fra NMK Grenland med Honda og 33 poeng.

NM-runden på Gardermoen kjøres over to dager. På lørdag kjøres de tre første innledende omgangene, og på søndag kjøres fjerde omgang samt finaler.

Det blir TV-sending fra løpet på
www.direktesport.no


Mesterskapet omfatter de fire supernasjonal-klassene, t.o.m 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm. Det er også NM-runde for de to klassene Shortcar Bandit og Shortcar Extreme.
Løpet teller også i Norgescup for Junior, og Norgescup for historisk klasse.

Klasser:
Shortcar Bandit

Shortcar Extreme
Supernasjonal t.o.m 1600
𝑐𝑚3
Supernasjonal t.o.m 2000
𝑐𝑚3
Supernasjonal t.o.m 2400
𝑐𝑚3
Supernasjonal over 2400
𝑐𝑚3
Rallycross Junior
Rallycross Historisk

På Gardermoen Motorpark vil det bli kjørt trening og tre innledende omganger for alle klasser på lørdag.
På søndag kjøres fjerde innledende omgang samt finaler.

På lørdag starter 1. omgang kl. 10.45 og på søndag starter 4. omgang kl. 08.00.


Vi håper materialet vil være til interesse og nytte.

Poengstillingen NM så langt i år:
Poengstilling 2022 - Norsk bilsport

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
nmkgardermoen.no


NM-reglement for rallycross:
Reglement for Norgesmesterskap Rallycross Supernasjonal 2022 - Bilsportboka


Arrangør:    
NMK Gardermoen

Kontaktpersoner:
Løpsleder Øystein Bordevik, tlf. 930 60 028
Løpssekretær Kari Stuveseth, tlf. 934 90 792


Banen:         
Gardermoen Motorpark er 820 meter lang. Banedekket er 72% asfalt og 28% grus.


Beliggenhet:
         
Gardermoen Motorpark, Ringbanen v/Gardermoen. E6 fra nord: sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35 Følg så skilting til motorbanen. Fra Oslo/sør: sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35. Følg så skilting til motorbanen. GPS koordinater: 60.18864ºN, 11.13451º Ø 60º11’ 19.1º08´4.2”Ø

Årets NM-runder Supernasjonal
30. april – 1. mai Indre Østfold Motorsport
28.-29. mai NMK Gardermoen
25.-26. juni KNA Solør Motorsport
6.-7. august NMK Verdal/Levanger
27.-28. august NMK Gol
10.-11. september NMK Grenland

Presse : NBF Foto: NBF/Rune Johannesen