NM Finale i rallycross hos NMK Grenland

NM Finale i rallycross hos NMK Grenland

Publisert av NMK Kontoret den 07.09.22.Det er stor spenning og duket for intense dueller når årets NM-sesong i rallycross skal avgjøres på Grenland Motorsenter i Skien førstkommende helg. 

Rundt 110 deltagere stiller til start når NMK Grenland er arrangør av årets NM-finale. Den driftige klubben er klar til å ta imot førere, støtteapparat og publikum på sitt flotte Grenland Motorsenter.  

Det er ventet et stort publikum til Grenland, og for de som velger å bli hjemme er det som vanlig mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no. 

Det er de fire supernasjonal-klassene samt to klasser i Shortcar som skal avgjøres i Grenland, og i tillegg er det norgescup-runde for juniorer, og for historisk klasse.
Det er jevnt i flere klasser, og selv om enkelte favoritter har pekt seg ut er ikke noe avgjort før helgens sjette av avsluttende løp. I klassen for de minste bilene med motorer inntil 1600 ccm er det jevnt og spennende i kampen om eldet NM-metall. Mats W. Marthinsen fra arrangørklubben NMK Grenland leder. Han har kjørt inn 162 poeng med sin VW Polo. Kun seks poeng bak følger Andrine Rafoss fra NMK Konsmo i Citroën. Andrine sikret seg NM-sølv i racing på Vålerbanen sist helg, og kun en uke senere kjører hun for enda en NM-medalje. 
På en tredjeplass følger Per Magne Svardal, også han fra NMK Konsmo, med sin Audi og 136 poeng.
En som vil gjøre alt for å blande seg inn i medaljekampen er også Espen Isaksætre fra KNA Solør Msp. Espen har blitt poengløs i to av de fem første rundene, men står bokført med 121 poeng på en 5. plass. Han vant forrige runde på Gol, og blir en fører å regne med også i NM-finalen. 
I klassen inntil 2000 ccm er det svært jevnt blant de beste foran finalen. Alexander Hauglid fra NMK Valdres leder med sin Opel. Han har kjørt inn 158 poeng. To poeng bak følger Sigurd Erik Egeland fra NMK Kvinesdal i Mazda. På en tredjeplass ligger fjorårets mester i klassen, Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger. Han har så langt tatt 147 poeng med sin Opel Corsa. 
I klassen til og med 2400 ccm har Kenneth Hansen fra KNA Varna ledelsen foran NM-finalen med sin Volvo S40. Hansen har 148 poeng etter å ha plukket jevnt med poeng i de fem første rundene. Nærmest ham følger Joakim Vestli fra KNA oppland med BMW M3 og 137 poeng. På en tredjeplass finner vi Andreas Tveter Nilsen fra NMK Aremark i Volvo C30, med 135 poeng. Andreas Aarhaug fra NMK Støren i Audi er også med i medaljekampen med 133 poeng på 4. plass.
I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er det ingen som kan gjøre noe med Simen Engsvik fra NMK Trøgstad. Selv om han skulle bli uten poeng i NM-finalen vil ingen av konkurrentene kunne ta fra ham NM-gullet etter hans gode sesong. Med sin VW Polo har han kjørt inn 180 poeng. Engsvik var Norgesmester i klassen inntil 2400 ccm i fjor, og rykket altså opp i toppklassen denne sesongen. 
Den som ligger nærmest, er Herbjørn Haug fra KNA Solør Msp som har 134 poeng i sin Mercedes-Benz. På en tredjeplass følger Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen med Audi og 128 poeng. Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland ligger på 4. plass med sin VW Polo og 122 poeng, så det kan med andre ord bli hard kamp om sølv og bronse i denne klassen.
Shortcar
De to Shortcar-klassene Extreme og Bandit har også sin siste NM-runde i Grenland til helgen. I deres mesterskap inngår både asfaltracing og rallycross. I klassen Extreme er det Stian Frydenlund fra NMK Drammen som leder foran finalen med 143 poeng. Hallvard Sandtorv fra NMK Bergen følger nærmest med 113, mens Christian Haugom fra NMK Solør er tredjemann med 86 poeng.
I klasse Bandit er det Marcus Myrseth fra NMK Aurskog-Høland som topper med 186 poeng. Lukas Tømmerdal fra NMK Gardermoen følger nærmest med 154 poeng. På en tredjeplass finner vi Steffen Westbye fra NMK Gardermoen med 142 poeng.
Juniorer 
I tillegg til NM-klassene kjøres også årets siste runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Gol. Her deltar 19 av bilsportens unge talenter. Best så langt i sesongen er Johannes Rafoss fra NMK Grenland som har sanket 156 poeng med sin Honda. På en andreplass ligger NMK Trøgstads Torjus Svennby. Med sin Honda Civic har han kjørt inn 151 poeng. På en tredjeplass finner vi Henrik Gjervan fra NMK Hell Msp som har 128 poeng med sin Opel. 
Historisk
Norgescupen i rallycross for historiske biler avsluttes også til helgen. Her er det Marius Sannerhaugen fra NMK Gardermoen i VW som leder med 146 poeng. Arnfinn Bergseng fra NMK Fluberg i Ford ligger på andreplass med 111 poeng. På en tredjeplass følger Bjørn Egil Dalen, også han fra NMK Fluberg, i VW med 108 poeng.

NM-runden i Grenland kjøres over to dager. På lørdag kjøres de tre første innledende omgangene, og på søndag kjøres fjerde omgang samt finaler.

Pressemelding: Norges Bilsportforbund

Foto: Rune Johannessen