NM åpning i rallycross

Publisert av NMK Kontoret den 26.04.22.

Klart for NM-åpning på Momarken Bilbane

Våren er her, og det betyr kribling i gassfoten hos bilsportsutøvere. Førstkommende helg innledes årets NM-sesong i rallycross på Momarken Bilbane.

Det er Indre Østfold Motorsport som er arrangør på den tidligere EM-arenaen, Momarken Bilbane ved Mysen, og 100 deltagere stiller til start. For første gang på to år kan man nå avholde en NM-runde helt uten Korona-restriksjoner, og det er derfor ventet mange tilskuere til arenaen for å følge de tette og intense duellene der flere lokale førere også vil ha hovedroller. Det vil også bli mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no.

For rallycrossens toppklasse, Supercar, er det kun ett løp i årets NM, så det blir kun på Momarken disse heftigste bilene blir å se. For de fire supernasjonal-klassene og juniorcupen, skal det kjøres seks løp.

I klassen supercar finner vi de absolutt heftigste bilene og for disse er det altså kun løpet på Momarken som avgjør årets mesterskap. Sju førere er påmeldt. Blant disse, to hjemmefavoritter i Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad og Tobias G. Andersen fra Østfold Motorsport. Østreng, som tidligere var med på å dominere den store supernasjonal-klassen i BMW, stiller nå i en Hyundai Supercar. Andersen, fra rallybygda Spydeberg, i en Volvo C30. Her snakker vi firehjulsdrift og rundt 600HK under panseret.
David Nordgård fra NMK Grenland i Ford Fiesta, Tom Daniel Tånevik fra NMK Konsmo i Volvo C30, Sondre Evjen fra NMK Gol og Thomas Eek Mustad fra NMK Bø i Ford Fiesta er også blant medaljekandidatene.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, ble det unge stjerneskuddet i Norsk Bilsport, Marius Solberg Hansen fra Asker & Bærum Motorsport mester i fjor. Han ble norgesmester i både Rallycross og Racing GT5 i tillegg til at han tok sølv i bakkeløps-NM i en alder av 17 år. I år har Marius størst fokus på baneracing, og deltar ikke på Momarken til helgen.
Fjorårets sølvvinner, Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport er på plass igjen i en Peugeot 208.  Bronse-vinneren fra i fjor, Sebastian Høidalen fra NMK Grenland, er også en av favorittene i NM-åpningen i sin Ford Fiesta.
En veteran i klassen er Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad. Han endte på 4.plass i fjorårets NM og deltar også i år i sin Opel Corsa.  En annen veteran, Guttorm Lindfjell fra NMK Kvinesdal, stiller til start i en Skoda Fabia. Blant favorittene er også Mats W. Martinsen fra NMK Grenland i VW Polo som endte på 5.plass i fjor, og Per Magne Svardal fra NMK Konsmo i Audi A1. Spennende utfordrer for gutta er Andrine Rafoss fra NMK Konsmo som kommer til start i en Citroën.

I klassen inntil 2000 ccm stiller alle medaljevinnerne fra i fjor. Regjerende mester Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger kommer i sin Opel Corsa. Andremann i fjor, Åsmund Holten fra NMK Vikedal er på plass i sin Ford Fiesta. Bronsevinneren fra i fjor, Per Magne Røyrås fra NMK Kvinesdal i Mazda RX8, er også på plass.

I klassen til og med 2400 ccm er hjemmehåpet på Momarken, Sander Engsvik fra NMK Trøgstad, en av favorittene. Han tok NM-sølvet i fjor, bak broder Simen Engsvik som nå har tatt steget opp en klasse. Sander Engsvik kjører en BMW E30 og han ble norgesmester i bakkeløp med denne bilen i fjor.
Anreas Aarhaug fra NMK Støren i Audi S1 og Andreas Tveter Nilsen fra NMK Aremark i Volvo C30 er også blant favorittene.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, var det en beinhard kamp om NM-medaljene i fjor. Alle de tre medaljevinnerne fra i fjor stiller også i år. Det vil si at vi får nye tøffe dueller med regjerende mester Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo i BMW M3. Fjorårets sølvvinner, Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland, i VW Polo, og bronsevinner i fjor, Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen, i Audi.
Blant favorittene må vi også regne Simen Engsvik fra NMK Trøgstad som ble norgesmester i klassen inntil 2400 ccm i fjor, men som nå har tatt steget opp i den store klassen med sin VW Polo.
Fra NMK Trøgstad kommer også unge Sindre Madsen Moe som har tatt steget direkte fra junior-klassen der han vant i fjor, og opp til den største supernasjonalklassen. Madsen Moe stiller i en BMW E30 på Momarken og blir en spennende fører å følge.

I tillegg til NM-klassene kjøres også årets første runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Momarken Bilbane. Her er 17 unge lovende førere påmeldt. Blant disse er NMK Trøgstads Torjus Svennby, som endte på andreplass i juniorcupen i fjor i Honda Civic. Jens Hvaal fra NMK Grenland endte på bronseplass i fjor og kommer også i år i Honda.

NM-runden på Momarken Bilbane kjøres over to dager. På lørdag kjøres de tre første innledende omgangene, og på søndag kjøres fjerde omgang samt finaler.