NIF's vandrepokal til Isabell Rustad

NIF's vandrepokal til Isabell Rustad

Publisert av NMK Kontoret den 07.11.23.

NIF’s Vandrepokal til Isabell Rustad

Motorsportfamilien Rustad har fått mange utmerkelser for sine prestasjoner innen motorsport, og i helgen fikk Isabell Rustad samme pris sin mor Lisbeth Jørgensveen Rustad mottok for nøyaktig 30 år siden.

RACING: At familien Rustad er en dedikert NMK og bilsportfamilie som har preget Norsk motorsport i flere generasjoner er det ingen tvil om, og nå begynner også familiens yngste utøver å samle priser for sine prestasjoner på racerbanen.

Isabell Rustad som kjører for NMK Hadeland har hatt en meget sterk sesong med sin tredjeplass i GT3-klassen av Sprint Challenge Scandinavia og femteplass i klassen GT5 i Racing NM. De sterke prestasjonene ungjenta fra Harestua har hatt denne sesongen gjorde at hun i helgen mottok NIF`s Vandrepokal for kvinner i 2023. Denne prisen er gitt i jubileumsgave av Norges Idrettsforbund (NIF) til Norsk Motorklubb (NMK) og deles ut på NMKs Lands/Sportsmøte hvert år.

- Utrolig moro å få samme pris som mamma fikk for 30 år siden og jeg er utrolig stolt og takknemlig over at NMK rangerer mine resultater og prestasjoner til denne prisen, sier Isabell.

30 år etter

Det er ikke bare Isabell Rustad som har fått denne prisen i familien. For nøyaktig 30 år siden mottok nemlig mamma Lisbeth Jørgensveen Rustad prisen. Jørgensveen Rustad kjørte bilcross og rallycross og har siden hun selv var aktiv vært medlem av NMK Fluberg. Dette gjør at dette er første gang både mor og datter har fått denne prisen og det var ekstra moro for familien.

-Jeg husker selv hvor stolt jeg var den gangen jeg fikk den prisen i 1993 og ser at Isabell stråler av stolthet. Ikke minst over alle gratulasjoner på sosiale medier. Ekstra gøy er det jo at vi er eneste mor / datter som har vunnet denne prisen og det vekker god minner fra min egen tid som aktiv, sier mamma Lisbeth

Det er NMKs hovedstyre som utnevner NIFs vandrepokal til den kvinne som har hevdet seg best sportslig innen motorsporten på 2 eller 4 hjul i gjeldende år. Pokalen deles ut for et år og kan vinnes ubegrenset antall ganger, heter det i statuttene for prisen. Vinneren får i tillegg til odel og eie en plakett som et varig minne på at vandrepokalen er tildelt.

NMK i familien Rustad

Det er ikke bare damene i Familien Rustad som har mottatt priser for sin innstas innen motorsporten. Gjennom de siste 30 årene har Tommy Rustad mottatt flere priser, to av de største utmerkelsene er som «Årets bilsportutøver» både i 1994 og i 2000. Familien har også i sine år som bilsportutøvere vært aktive medlemmer av NMK. Pappa Tommy har også blitt hedret tidligere ved å motta Norsk Motor Klubbs gullmerke for sine sportslige prestasjoner.

-  For å drive aktivt med bilsport må man være medlem av en klubb tilknyttet Norges Bilsportforbund og for oss har det vært viktig og helt naturlig å være tilknyttet NMK som er den største demokratiske organisasjonen og selve grasrota innen motorsport, sier pappa Tommy Rustad