Mina kan bli historisk

Publisert av NMK Kontoret den 05.07.23.

Mina øker ledelsen i Norgesmesterskapet

Racing NM

I helgen som var, ble femte og sjette runde i Norgesmesterskapet i Racing kjørt på Motorcenter Norway i Sokndal. Det ble kjørt kvalifisering og ett løp lørdag, samt ett løp søndag. Begge løpene var tellende i NM, som totalt går over ti løp.

Shortcar

Shortcar-bilene er inndelt i to forskjellige klasser. Shortcar Bandit har 600 ccm motorer og kan kjøres fra det året man fyller 15 år. Den største klassen heter Shortcar Extreme. Her drives bilene av 1000 ccm motorer og har 18 års grense. Disse er noe av det raskeste på norske asfaltbaner. I tillegg til å kjøre på asfalt, kjøres det også rallycross i begge disse klassene, som er tellende i SSCT-Powr Cup.

Lokale førere kjemper om NM gull

Mina Pedersen (19) fra Momoen ledet mesterskapet før NM-rundene i Sokndal. Hun kjører i Bandit-klassen og det var knyttet stor spenning til om hun ville holde unna for resten av norgeseliten. Mina leverte allerede under kvalifiseringen, og fikk beste rundetid. Hun skulle da starte i Pole Position (beste startspor) i første løp.

Det regnet, og banen var våt under lørdagens finale. Mina kjempet i teten med NM toer Lukas Tømmerdal. Det var svært jevnt hele veien, men Mina gjorde ingen feil på det glatte underlaget, og kjørte inn til seier.

Under søndagens finale hadde banen tørket opp. Mina tok starten, men også her var det også svært jevnt, med kniving helt inn til mål. Mina kunne etter målgang notere nok en seier, og har med det fem strake seiere på rad i mesterskapet. Hun forsvarte NM ledelsen på en mesterlig måte og økte med dette også forspranget i sammendraget.

Foreløpig NM status

I Norgesmesterskapet i Shortcar Bandit leder da Mina Pedersen (NMK Aurskog-Høland), foran Lukas Tømmerdal, (NMK Gardermoen) Christoffer Amundsen (NMK Drammen) på tredjeplass.

Dersom Mina skulle vinne Norgesmesterskapet, så blir hun historisk. Det vil i så fall være første gangen en jente vinner NM i denne til dels mannsdominerte sporten. Vi følger spent med når fire tellende løp gjenstår. De to neste rundene går på Kinnekulle Ring i Sverige, siste helgen denne måneden.