Martinius satser videre i Formel 3

Martinius satser videre i Formel 3

Etter en tre ukers pause gjenopptas FIA Formel 3-mesterskapet for sin andre runde denne helgen, med action som starter på Albert Park Circuit, Melbourne, Australia 22. mars 2024.

Det blir norske Martinius Stenshorne fra NMK Modum og Sigdals første besøk i Australia, og han drar Down Under ivrig etter å bygge videre på en positiv F3-debut i Bahrain. Den 18 år gamle Hitech Pulse-Eight-føreren fikk en sterk start på jomfrukampanjen.

Til tross for at han startet relativt lavt nede i startfeltet for sprintløpet, klatret han imponerende 11 plasser, inkludert en spektakulær forbikjøring for å passere tre biler i en sving. Han gikk over målstreken på 11.-plass totalt, i underkant av et sekund fra å score poeng i debuten.

I det lengre funksjonsløpet var Martinius igjen innen berøringsavstand fra poengene. På linje med P21 skar han gjennom feltet for å fullføre sitt aller første F3-funksjonsløp på 14.-plass totalt, syv plasseringer opp på startposisjonen.

Med en helg under beltet og mer tid i simulatoren på Hitech Pulse-Eight før avreise til Australia, er Martinius' mål å starte høyere opp i nettet og bruke sin racingsans til å sikre sine første poeng for sesongen.

 

Q&A med Martinius:

Hvordan vil du vurdere din aller første F3-løpshelg?

Jeg likte det, men viktigst av alt identifiserte vi områder å forbedre. Å gå inn i et løp med relativt lav startplass gjør ting vanskeligere, så målet denne helgen i Australia blir å kvalifisere seg lenger opp i nettet. Jeg fikk 11. plass i det første løpet i Bahrain, men det er vanskelig for plasseringer når du ikke starter blant de ti beste. Det var flott å se Luke [Browning, Hitech-lagkamerat] ta en seier i det andre løpet, så vi vet at bilen fungerer. I Australia vil det være et tilfelle av å forbedre meg selv og bygge på Bahrain.

Hva vil målet være i Australia?

Jeg synes vi gjorde en god jobb i kampen om å rykke opp, men målet for Australia er helt sikkert å ha en bedre startposisjon og så se hvordan resten av uken går. Det er en ny greie for meg, jeg har aldri vært i Australia før, så for å forberede meg dro jeg på simmen i Hitech forrige uke. Dette er noe som kan hjelpe ganske mye, spesielt siden alle andreårssjåførene har vært der – og det er flere andreårssjåfører. Sporet er ganske stramt og simmen er ganske realistisk, så du får en god følelse for det. Jeg har også sett gjennom dataene og rapportene fra i fjor for å se hvordan det gikk i tidligere år, slik at jeg kan komme opp i fart så raskt som mulig.

Albert Park bruker noen offentlige veier; Liker du racing på gatebaner?

Jeg liker gatebaner, selv om jeg bare har kjørt på en gang før [Macau], men jeg likte det. Albert Park er ganske utfordrende, og det ser ut som mye moro. Det er ikke som en skikkelig gatebane, men veggene er tette og det er høy hastighet. Det er som det motsatte til Bahrain hvor du har mye avkjøring. I Albert Park må du være presis – jeg skal nyte det!

Har du noen planer om å se noe av Australia?

Det er første gang jeg drar dit, og vi skal ha noen dager før vi starter løpshelgen da jeg ankommer over helgen, og vi trenger bare å være på banen på torsdag. Jeg vil ha noen dager til å kjøre rundt, se noen ting og området. Jeg gleder meg til å utforske, kanskje til og med kjøre opp Great Ocean Road – jeg har ikke prøvd surfing, kanskje jeg skal prøve!

 

Pressemelding: Martinius Stenshorne Media
Foto: Photo Agency, Nederland