Karl Peder ble årets bilsporttalent

Karl Peder ble årets bilsporttalent

Publisert av NMK Kontoret den 03.12.23.

Karl Peder Nordstrand (16) fra Vang og klubben NMK Hamar kunne juble da det lørdag ble avslørt at nettopp han er vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2023».

Det var under Bilsportforbundets Bilsportgalla på lørdag at vinneren av årets konkurranse ble utropt. Tobias kunne motta jubel og applaus fra over 850 gjester, og at han var en populær vinner var det ikke tvil om.

Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt 19.-20. september, har både Karl Peder og hans fire konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse. På lørdag ble den offentliggjort og da kunne rallyføreren fra Vang motta den gjeve premien til en verdi av 300.000 kroner.


Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene er gjennom flere krevende tester, med juryens skarpe øyne på seg hele tiden.

Finalen gikk over to dager, en dag på Gardermoen Motorpark og en dag på Vålerbanen. Det ble konkurrert i bilcross, crosskart, simulatorkjøring, gokart, racing med Porsche og en fysisk test. I tillegg ble deltakerne vurdert ut fra en presentasjon om seg selv som de fremførte.

-Det var et utrolig høyt nivå på finalistene i år, og de imponerte alle sammen i alle øvelser. Karl Peder Nordstrand var den som imponerte mest. Han var utrolig god i alle disipliner, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Til tross for at han bare er 16 år gammel, har Karl Peder Nordstrand allerede en lang karriere bak seg i Norsk Bilsport, og etter hvert også internasjonalt. Han har hevdet seg i toppen i sine klasser i crosskart i en årrekke, og er allerede i gang med en rallykarriere. Han er foreløpig for ung til å kjøre rally i Norge, men deltar i de baltiske landene Latvia, Litauen og Estland. Der har han i år imponert stort i en Skoda Fabia Rally2 sammen med kartleser Jørn Listerud.

Norges Bilsportforbunds samarbeidspartnerne til Bilsporttalentet er Porsche, HTB Racing, Vålerbanen, Bilforlaget, KNA, NMK, FMK, Proffklær AS, Team Supernasjonal, TV Media og Star Group AS.

Finaledeltagere 2023:
Jens Hvaal,                       19 år NMK Grenland                  Rallycross
Isabell Rustad,                  18 år NMK Hadeland                 Racing/karting
Karl Peder Nordstrand      16 år  NMK Hamar                      Rally/Crosskart
Oskar Biksrud                   17 år  NMK Modum & Sigdal          Racing/E-sport
Emil Sivesind                    21 år  NMK Krabyskogen           Rallycross

 

Foto og tekst: Norges Bilsportforbund