Kan bli sølv i NEZ Championship

Publisert av NMK Kontoret den 17.07.23.

Helgen 15.-16. jul deltok han i finalen i NEZ championship (Nord europeiske mesterskapet) som ble kjørt i Kolonkulma i Finland.

I forkant har det blitt kjørt innledende runder både i Norge og Sverige. Poengmessig var det tett blant teten før siste runde og finalen i Kolonkulma. Jørgen Sørli ledet med 58 poeng, foran Håkon Jakobsen Lund med 46 poeng, deretter Peder Johansen med 46 poeng og Alvin Brøderud med 42 poeng, samtlige fra Norge!

Finalen i Finland starter bra for Håkon J. Lund, som kjøres seg inn til tre heatseiere i de innledende omgangene. Men ble dessverre diskvalifisert i siste omgang, grunnet teknisk, da baklyset sviktet. Her mistet han viktige 10 poeng og dermed røk første startspor i A-finalen.

Men, han brettet opp ermene og fra 6. startspor i andre rekke jobber han frem i feltet og kan til slutt kjøre inn til første plass..

Uoffisielt ser det nå ut som Håkon J. Lund har kjørt seg inn til sølvmedalje i NEZ mesterskapet, bare to poeng bak gullmedaljen. Dette er avansde fra i fjor hvor det ble bronse, og han sier selv; jeg er kjempefornøyd!!

Han kan også fortelle at han skal hjem å lade opp til 3. runden i det svenske mesterkapet i Östmark, 5.-6. august.

Håkon Jakob Lund, sender en takk til alle som heier på han, og alle sponsorer som bidrar til at han kan gjøre det liker aller mest – kjøre fort med crosskart!

Foto : Håkon J. Lund motorsport