Isabell Rustad klar for kjøring i helgen

Isabell Rustad klar for kjøring i helgen

Publisert av NMK Kontoret den 05.05.22.

Isabell Rustad klar for sesongstart i NM i Baneracing til helgen.

 

Isabell Rustad (16 år) fra Harestua som kjører for NMK Hadeland er klar for første NM runde i baneracing 7-8 Mai på Vålerbanen utenfor Elverum. Dette er den første av 5 NM helger i årets sesong. Det kjøres 3 løp hver helg, så totalt blir det 15 løp i løpet av sesongen.

Dette blir hennes første hele sesong i en løpsbil, hvor hun konkurrerer i klassen GT5 som er den største racing klassen i antall deltagere, og den minste GT klassen når det gjelder motor effekt. I 2021 sesongen debuterte hun i GT5, og har tidligere kjørt gokart i mange år. Hennes resultat i klassen i fjor ble en god 10 plass av 63 deltakere, selv om hun ikke kjørte alle NM-rundene.

 

3 NM i 3 grener.

 

Isabell er en aktiv jente som satser alt for idretten sin. Hun driver med troppsturn for Gran IL Turn i tillegg til Gokart og Baneracing i bil.

I år skal hun delta i 3 forskjellige NM i 3 forskjellige grener.

I troppsturn har hun allerede deltatt i 2 NM i år, NM junior i Holmen og NM senior i Drammen.

Dette resulterte i kjempe plasseringer, 7 plass i Junior NM og en overaskende 6 plass i senior NM.

 

Nå står motorsport sesongen for tur, hvor den første NM runden i baneracing går til helgen.

1 løp i gokart er allerede gjennomført hos KNA Varna i Østfold, hvor tempoet var bra og hun kvalifiserte seg som nr.4, men brøt løpet etter en kræsj med en konkurrent i finalen.

Isabell mot gutta…. I bilsport er det ikke jenteklasser så her kjører gutter og jenter på like vilkår og mot hverandre. I GT5 som Isabell kjører kan man begynne å kjøre det året man fyller 15 år, og det er ingen øvre aldersgrense. Isabell kjører en Peugeot 206 GTI med ca. 180 HK og toppfart på 200 Km/t.

 

Hva er dine ambisjoner for 2022?

 • Mine ambisjoner i Baneracing er å kjempe om pallplasser i NM runder og en seier hadde vært moro. Topp 5 er målet sammenlagt i NM i år.
 • I gokart blir det ikke slik satsning i år, men jeg kjører for gøy og for treningen sin del. Dette har jeg jo god nytte av i baneracing også. Det blir trening og enkelte løp i gokart, og jeg skal kjøre NM som er 1 løp.
 • Jeg har vel et lite mål om å kunne klare topp 10 plasseringer i alle 3 NM i år, det hadde vært kjempegøy.
 • Det er nok ikke så mange som konkurrerer i 3 forskjellige idretter på NM nivå, i så forskjellige grener…. så det er et mål og kunne klare det.

   

  NM i gokart kjøres i slutten av juni på KNA Varna, men før det blir det kjørt 3 NM runder i baneracing.

  Hvordan får du tid til alt dette?

 • Det blir litt hektisk innimellom, men jeg er heldig som driver med en vinter idrett, som turn er og motorsport som er konkurranse tid på sommeren.
 • Jeg tror jeg har fordel av å kunne kombinere det fysiske treningen jeg har gjennom vinteren i turnhallen når jeg setter meg i bilen for å kjøre når snøen er borte.
 • I fjor høst begynte jeg også på Wang Toppidrett på Lørenskog, det er en skole som er opptatt av å tilrettelegge for idrett og skole.

   

  Motorsport er ikke en billig idrett, du er ung, hvordan får du dette til?

 • Jeg er helt avhengig av sponsorer og foreldrene mine. Jeg er så heldig at jeg har fått med meg mange sponsorer, det er noen lokale firmaer og noen bekjente som er med å støtter meg.
 • Pappa kjørte jo også før, så jeg har «arvet» noen av hans gamle sponsorer, dette er jeg både stolt og ydmyk over.
 • Jeg fikk også talentstipend fra Sparebank 1 Ringerike Hadeland i fjor. Dette kom godt med i kjøp av løpsbil.

   

  Apropos pappa, han kan jo hjelpe deg mye?

 • Ja, det er ikke alle som har en pappa som heter Tommy Rustad. Selvfølgelig er jeg heldig som har en slik læremester. Han har jo 35 års erfaring fra motorsport som aktiv selv, så det er vel nesten ikke en bil eller motorsportsgren han ikke har kjørt.
 • Vi bruker mye tid på å snakke sammen om hvordan jeg skal kjøre, bruke bilen og på kjøreteknikk. Vi analyserer data og jeg prøver å være med i verkstedet og lærer å skru og hvordan bilen fungere. Jeg har jo min egen PT med meg 24/7.
 • Det og drive med denne sporten er lidenskap, man må ha 100% «passion» Jeg får støtte av hele familien, og motorsport er jo noe hele slekten har drevet med.

 

NM runden på Vålerbanen 7-8 Mai sendes direkte på www.injection.no

Kontakter:

Isabell Rustad 97131996

Tommy Rustad 90151330

Lisbeth Jørgensveen Rustad 91840774

 

Skrevet av Lisbeth Jørgensveen Rustad.