Hans Erik Mortensen ble årets drivaksel

Hans Erik Mortensen ble årets drivaksel

Publisert av NMK Kontoret den 03.12.23. Oppdatert 03.12.23.

Hans Erik Mortensen fra NMK Verdal/Levanger er kåret til «Årets Drivaksel» i Norsk Bilsport. Den gjeve prisen fikk han under Bilsportforbundets Bilsportgalla på lørdag.

Over 850 gjester var til stede da en glad og overrasket Hans Erik «Hanse» Mortensen ble utropt til «Årets Drivaksel» i Norsk Bilsport. Den populære trønderen høstet stor jubel og applaus fra den store forsamlingen. Det var verdensmester og norgesmester for kartlesere i rally, Torstein Eriksen, og norgesmester i rallycross Ole Christian Veiby overrakte Hans Erik prisen på vegne av Norsk Bilsport.

Kåringen av ”Årets Drivaksel” symboliserer viktigheten av den frivillige drivkraften i bilsporten. Den deles hvert år ut til en eller flere personer som gjennom frivillighet har gjort en ekstraordinær stor innsats for sporten. Bilsportforbundet fikk i år forslag på 15 ildsjeler fra hele landet.

-All idrett er totalt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement og drift av klubber og anlegg. Noen legger ned en innsats utover det man kan forvente, og Hans Erik er en av disse. Det har vært en imponerende utvikling i NMK Verdal/Levanger de siste årene, ikke minst på Verdal Motorsenter hvor det er stor aktivitet. Det er et lagarbeid å drive klubbvirksomhet, men Hans Erik Mortensen skal ha mye av æren i sin klubb, sier NBFs president Glenn Mellegaard.

 
Om du spør en av de som kjenner Hans Erik godt så vil de nok si at han er en stille mann som ikke tar stor plass eller gjør mye ut av seg selv. Men han er alltid i bakgrunnen, klar for å fikse absolutt alt når et lite eller stort problem oppstår. En sosial kamerat som alltid har en god replikk på lur vil de nok også si. At han er en godt likt ildsjel, er det ikke tvil om. Ikke bare i sin egen klubb. Hans Erik går ikke av veien for å ta i et tak også hos andre. Han er blant annet sentral i avviklingen av EM og VM-runde i rallycross på Stjørdal.

Det synlige beviset på at man er «Årets Drivaksel» er selvfølgelig en drivaksel!

Kåringen av Årets Drivaksel ble innført i 2005.


”Årets Drivaksel” 2005-2022
2005: Grete og Bengt Ruud, NMK Gardermoen
2006: Trond Madsen, NMK Bergen

2007: Jorunn og Tore Ingebretsen, KNA Varna
2008: Dag Rune Halkjelsvik, NAF Motorsport Ålesund
2009: Mona og Stein Hellem, NDRG

2010: Oddvar Moland, KNA Drammen
2011: Inge Tangen, NMK Modum & Sigdal
2012: Unni og Kjell Olav Aamodt, KNA Rudskogen
2013: Nina Rian, NMK Ytre Namdal
2014: Evy Anita Hårtveit og Tom Kåre Flottorp, NMK Konsmo

2015: Kari og Ove Stuveseth, NMK Gardermoen
2016: Helene H. Rustberggaard, NMK Gol
2017: Per Tofteland, Kristiansand Automobil Klubb (KAK)
2018: Laila og Geir Tyskeberget, NMK Solør
2019: Stian Hellem, NDRG

2020: Svein Olufsen, NMK Hålogaland
2021: Therese Bruer Larsen, NMK Elverum
2022: Even Hvaal, NMK Grenland
2023: Hans Erik Mortensen, NMK Verdal/Levanger

 

Foto og tekst: Norges Bilsportforbund