Crosskart-NM til Hamar

Crosskart-NM til Hamar

Publisert av NMK Kontoret den 08.09.23.
Stor deltakelse
Guro Haug Buvik, leder av NMK Hamar, melder om stor interesse og deltakelse til helgens arrangement på Vendkvern Motorbane. Med 120 deltaker på startlisten, så er nok det årets beste deltakelse så langt i årets NM runde. NMK Hamar arrangere 5. og nest siste NM-runde, før finalen hos NMK Elverum 23. september. 
Lokale helter
Klubben selv har god deltakelse, og er klubben med flest deltakere i klassen crosskart mini med hele 8 utøvere av totalt 22. Crosskart mini er en ren rekruteringsklasse, hvor du kan delta fra det året du fyller 6år. Det er virkelig moro å se progresjon i utviklingen til de minste, etter utallige treningsrunder rundt banen, sier klubbgeneralen Guro Haug Buvik.
NMK Hamar har også Lucas Bye Eggen og Håkon Jacbosen Lund som deltar i klassen crosskart 85ccm og Robin Hermansen i klassen Xtreme.
Publikum
Det er meldt fint høstvær til helgen, så vi håper mange tar turen til Vendkvern Motorbane for å få med seg helgens arrangement, sier Guro Haug Buvik.  Vi har en av landets beste publikumsområder, hvor en ser hele traseen fra start til mål, så her er det mulighet til å få med seg den minste fight – for fight vil det bli når seks utøvere om gangen vil først til mål. Det blir høy fart, spektakulær kjøring og rå actionfaktor.
Lørdag vil første start gå ca. kl. 11.00 med totalt 3 innledende omganger fortløpende. Søndag kjøres 4. omgangen fra ca. kl. 10.30, før finaler.
Publikumsparkering har vi hos vår nabo Optimera Byggsystemer, og inngang koster kr 150/dd. 
Prøv før du kjøper
Om noen av de yngre (6-11år) i publikum synes dette ser spennende ut, så har NMK Hamar, i samarbeid med Anker Bilservice, Hamar Dekk og Gjensidigestiftelsen etablert et tilbud om å få teste blant annet crosskart mini, forteller Guro Haug Buvik. Klubben stiller kart og det utstyr som trengs for å kunne teste dette under trygge omgivelser på våre faste treningsdager. En fin måte å prøve, før en kjøper sin egen lille racerbil sier Guro.
Fakta:
Crosskart er en form for motorsport som er delt inn i seks klasser; MINI, 85 cm³, 125 cm³, 250 cm³, 650 cm³ og Extreme.
En crosskart består i hovedsak av en ramme(veltebur), motor, fire hjul, ratt, pedaler og karosseri. I Norge finns det kun to crosskartprodusenter, NorCart og IC-kart.[1][2] Det finnes mange andre typer crosskarter, som EAS-kart, Benzon-kart m. fl. Noen lager sin egen crosskart for hånd.

Extreme-crosskartene er mest kjent fra Spania, Frankrike, Portugal og Italia, og bygges med sjeldenhet i Norge.
I Norge kjøres det Norgescup og Norgesmesterskap for crosskart. Norgescupen kjøres i 85-klassen, mens det er NM for 125, 250 og 650 klassen. I tillegg kjøres det om Sprint-cuper, utenlandske mesterskap (SM, DM) samt NEZ Championship (North European Zone).