Bilsportens fortjenstemedalje til Holm Jacob

Bilsportens fortjenstemedalje til Holm Jacob

Publisert av Charlotte Evensen Fossen den 09.12.20.

Holm Jacob Matheson (69), eller Mathis som han kalles i bilsportsmiljøet, er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull.

Matheson fikk fortjenstmedaljen overrakt av NBFs president Per Madsen under en samling for både tidligere og nåværende bilsportsutøvere i Oslo på tirsdag kveld.

Holm Jacob Matheson, som er bosatt i Bærum men som i alle sine år har tilhørt NMK Aurskog-Høland, har en lang karriere bak seg som aktiv bilsportsutøver. Men det er først og fremst for sitt viktige arbeid for unge talenter i norsk bilsport han nå ble hedret.

-Holm Jacob la ned en enorm innsats som sportsjef med ansvar for talentutvikling og landslag for Bilsportforbundet fra 2007 og frem til siste årsskifte. Dette var upløyd mark og pionerarbeid som har vært svært viktig for norsk bilsport generelt og flere av våre talenter spesielt, sier NBF-president Per Madsen.

Under Mathesons vinger har utøvere som Dennis Olsen, Andreas Bakkerud og Dennis Hauger utviklet seg til topp internasjonalt nivå. I tillegg har han arbeidet med i klubber rundt i landet for å utvikle bredden av norske utøvere på en positiv måte i sine 12 år i jobben. 

Holm Jacob Matheson har også en omfattende karriere som aktiv fører bak seg. NMK Aurskog-Høland-føreren har kjørt billøp siden 1975, og har ingen planer om å legge hjelmen på hylla. Med sin nåværende Ford Escort MK1 har han kjørt 369 billøp og vunnet 147 av dem, og bilen er nyrenovert og klar for ny sesong.

Han har også hatt flere verv i norsk bilsport. Allerede i 1981 ble han medlem av Bilsportforbundets Banegodkjenningskomite.

 
NBFs fortjenstmedalje i gull er norsk bilsports høyeste utmerkelse.