Andrine Rafoss mottok Petter Solberg stipend 2022

Andrine Rafoss mottok Petter Solberg stipend 2022

Publisert av NMK Kontoret den 27.11.22.

Petter Solbergs stipend
til Andrine Rafoss

 

Bilsportutøveren Andrine Rafoss (18) fra NMK Konsmo ble lørdag tildelt Petter Solbergs stipend. Stipendet på 150.000 kroner fikk hun under Bilsportgallaen der over 800 gjester feiret Norsk Bilsport.

 

Da Petter Solberg i 2019 tok beslutningen om å gi seg som bilsportutøver på internasjonalt toppnivå, markerte Norges Bilsportforbund sin takknemlighet overfor verdensmesteren ved å opprette Petter Solbergs stipend. NBF har satt av 150.000 kroner årlig til stipendet.

 

-Rekruttering er viktig i all idrett, og jeg er glad for å kunne være med til å bidra til å hjelpe frem norske talenter. At vi i tillegg får frem jenter som Andrine, som viser vei og på den måten kan motivere enda flere jenter til å satse på bilsport er utrolig viktig, sier Petter Solberg.
Selv var han opptatt med å feire sin mors 70-årsdag på lørdag, men deltok under overrekkelsen via video.

 

Andrine Rafoss fra NMK Konsmo har allerede oppnådd imponerende resultater, både i bilcross, rallycross og racing. I årets sesong nærmest sjokk-åpnet hun ved først å vinne første NM-runde i Rallycross og deretter første NM-runde i Racing. Det endte med NM-sølv i Racing GT4, og bronse i Rallycross inntil 1600 ccm. I tillegg kjørte Andrine inn til andreplass i NMKs landsfinale i bilcross i konkurranse med over 30 andre kvinnelige førere.

 

-Andrines allsidighet er imponerende, og jeg mener det er viktig å forsøke seg i flere grener for på den måten skaffe seg variert kjøretrening, sier Petter Solberg.

Neste år har Andrine planene klare for å delta i EM i rallycross.

-En av intensjonene med stipendet er å hjelpe norske førere som står foran en internasjonal satsing. Slik sett var absolutt Andrines planer vesentlige da vi valgte nettopp henne denne gangen, sier Petter Solberg.

-Jeg er utrolig takknemlig og stolt over å få dette stipendet. Det er en ære i seg selv, og pengene kommer også godt med i forberedelsene til neste års sesong, sier Andrine Rafoss.

 

Bilsportforbundet opprettet som nevnt stipendet under bilsportgallaen i 2019, der Petter Solberg ble hyllet som historiens beste norske bilsportsutøver. Det er tredje gang stipendet deles ut. Ayla Ågren og Marius Solberg Hansen er de som har fått stipendet tidligere.

-Bakgrunnen for at stipendet ble opprettet er vårt håp om at de kommende generasjoner skal la seg motivere av det pågangsmot og den lidenskap Petter alltid har hatt for bilsporten. Vi ønsker oss flere jenter i sporten vår så Andrine Rafoss er på alle måter en verdig mottager av stipendet. Det skal bli uhyre interessant å følge henne i årene som kommer, sier Bilsportforbundets president Finn Eirik Eilertsen. 

 

Tekst: Hallgeir Raknerud