Andreas Bakkerud hedret på lørdag

Andreas Bakkerud hedret på lørdag

Publisert av NMK Kontoret den 08.11.21.

 

Andreas Bakkerud hedret
av Norges Bilsportforbund

 


Andreas Bakkerud (30) er hedret med Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull. Medaljen fikk under NMK Bergens 100-årsjubileum på lørdag.

 

Selv om det var Bakkeruds klubb som sto i fokus i Bergen på lørdag, ble det også mye oppmerksomhet til årets Europamester i rallycross.

Andreas Bakkerud startet sin bilsportskarriere med gokart da han var åtte år gammel. I 2008 tok han steget over i rallycross. I 2009 fortsatte han i rallycross, med en ny og bedre Peugeot 206. Han satset på Norgesmesterskapet i supernasjonal inntil 1600 ccm, og endte opp med NM-sølv. I tillegg kjørte han enkelte EM-runder i divisjon 1A og tok en andreplass i den polske runden.

Da den ambisjonsrike bergenseren først hadde fått smaken på internasjonal rallycross ble det full satsing. Andreas Bakkerud har tilhørt den ypperste eliten i rallycross i en årrekke. Han tok sin første EM-bronse som 19-åring i 2010, i klassen som da het Divisjon 1A. Sin første EM-tittel i rallycross tok han i 2011, i klassen Super1600. Det gjorde også at han ble kåret til Årets Bilsportutøver i Norge. I 2012 forsvarte han sin EM-tittel i samme klasse.

Fra 2013 har han kjørt i toppklassen Supercar. Første året endte han på 4. plass i EM i en Citroën. Fra 2014 ble det VM-status i rallycross, og Bakkerud var også der med i toppen. Det ble femteplass i første sesong før det ble 4.plass, kun to poeng fra bronse året etter. I 2016 kom første VM-medalje i toppklassen. Bakkerud tok bronse, ett poeng fra sølvet. 2017 ble hans siste sesong med Ford, og det endte med en 6. plass sammenlagt. I 2018 kjørte han Audi, og det endte med bronse i VM. Også i 2019 satt han i en Audi og det endte med VM-sølv etter en fantastisk spennende avslutningsrunde i Sør Afrika der Bakkerud tapte gullkampen med absolutt minst mulige margin. I 2019 ble han igjen kårets til Årets Bilsporetutøver i Norge.
I fjor ble det en, til Andreas å være, beskjeden 7. plass i VM i en Renault Megane. I år ble det altså EM-gull i Skoda Fabia for Team Norway-føreren. Årets gull kom ti år etter det første, og fortsatt er Andreas Bakkerud bare 30 år gammel og den yngste som har fått NBFs fortjenstmedalje i gull.

Andreas Bakkerud har i mer enn ti år vært en del av talentutviklingsprogrammet til NBF og etter hvert Team Norway – Norges raskeste landslag. Han vant den prestisjefylte konkurransen Bilsporttalentet i 2010. Han har tidligere også fått utmerkelsen Gullrattet for sine prestasjoner.