4.NM-RUNDE RALLYCROSS 2023

4.NM-RUNDE RALLYCROSS 2023

Publisert av NMK Kontoret den 12.09.23.
PRESSEMELDING

Rallycross-NM fortsetter på Momarken Bilbane

Til helgen inntar 110 rallycrossførere, deres team og et stort antall tilskuere Momarken Bilbane ved Mysen. Da avvikles årets fjerde NM-runde på den tidligere EM-arenaen. 
 
 
Det er samarbeidsalliansen mellom motorsportklubbene i Indre Østfold, Indre Østfold Motorsport, som er arrangør på den tidligere EM-arenaen, Momarken Bilbane ved Mysen. Distriktet har stolte tradisjoner og et stort bilsportmiljø gjennom mange år. Flere lokale førere ligger også høyt plassert i de forskjellige NM-klassene så det er ventet mange tilskuere til arenaen.  Det vil også bli mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no

På Momarken er det de fire supernasjonal-klassene som har NM-status. I tillegg er løpet fjerde runde i den spennende og viktige rekrutteringsklassen for juniorer, og for historisk klasse. Arrangøren har også invitert Supercar som gjesteklasse. 
I klassen for de minste bilene med motorer inntil 1600 ccm er det Jens Hvaal fra NMK Grenland som topper NM-stillingen med sin Peugeot. Han har plukket med seg jevnt med poeng fra alle tre runder så langt og har totalt 77. Han er kun seks poeng foran sin klubbkamerat Mats W. Marthinsen i VW Polo. På en tredjeplass følger Andrine Rafoss fra NMK Konsmo som har sanket 65 poeng med sin Citroën så langt. Hjemmefavoritt Anders Hansen fra KNA Indre Ytre Østfold i Audi ligger på 4.plass med 52 poeng. De to NMK Trøgstad-førerne Robin Bakke Andresen og Hans-Ola Frøshaug er også inne blant topp seks foran helgens løp. 

I klassen inntil 2000 ccm er det Sigurd Erik Egeland fra NMK Kvinesdal i Mazda som topper etter tre runder. Med 81 poeng har han fått en forholdsvis god ledelse. Andremann så langt er Lasse Aaberg fra NMK Bergen i Ford, med 70 poeng. På tredjeplass følger Andreas Myhre fra NMK Valdres som har kjørt inn 60 poeng med sin Volvo.  
I klassen til og med 2400 ccm er det svært jevnt i kampen om NM-medaljer. Hjemmefavoritt Thomas Bryntesson, fra NMK Trøgstad, leder med sin BMW M3. Han har 76 poeng og har kun ett fattig poengs ledelse til Petter Leirhol fra NMK Valdres. 
På en tredjeplass følger Andreas Aarhaug fra NMK Støren i Audi med 62 poeng.
Fredrik Kviserud fra NMK Trøgstad ligger på 4.plass med sin Volvo og 52 poeng.
I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er det også NMK Trøgstad-ledelse. Simen Engsvik er i tet med sin VW Polo og 89 poeng. Nærmest ham ligger Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen som har kjørt inn 74 poeng i sin Audi. Herbjørn Haug fra KNA Solør Motorsport, ligger på en tredjeplass med sin Mercedes og 69 poeng.
Juniorer 
I tillegg til NM-klassene kjøres også fjerde runde av norgescup for junior, for førere fra 16 til 21 år. Her finner vi rallycrossens unge talenter, morgendagens helter.  
Etter to runder er det Johannes Rafoss fra NMK Grenland i Honda som topper med 82 poeng. Deretter følger Markus Røsrud fra NMK Gardermoen med Honda og 75 poeng. På tredjeplass følger Tobias G. Spangen fra NMK Hamar med 65 poeng. Spangen vant Bilsportforbundet prestisjekonkurranse Bilsporttalentet i fjor. Han har også vunnet landsfinalen i bilcross for juniorer de to siste årene. 
Historisk
Norgescupen i rallycross for historiske biler er populær og samler stadig flere deltakere. Det er ventet 18 førere i denne klassen på Momarken, og her er det virkelig jevnt og spennende. 
Marius Sannerhaugen fra NMK Gardermoen er den som topper med sin VW og 74 poeng. Han er kun ett poeng foran de to Ford-førerne Amund Walle og Arnfinn Bergseng, begge fra NMK Fluberg, som har 73 poeng.
 
I denne klassen har også en lokal bilsportshelt i Indre Østfold, Torfinn Heller, funnet sin plass. Han er en ildsjel i miljøet rundt Momarken Bilbane og til helgen kommer han til start i sin Volvo PV.
 
 
NM-runden på Momarken kjøres over to dager, med trening og tre innledende omganger lørdag. Siste innledende omgang samt finaler kjøres på søndag. 

Det blir TV-sending fra løpet på www.direktesport.no

Foto: NBF/Rune Johannesen