3.NM-RUNDE RALLYCROSS 2023

3.NM-RUNDE RALLYCROSS 2023

Publisert av NMK Kontoret den 23.08.23.

Gigantisk rallycrosshelg på Grenland Motorsenter


Kommende helg blir gigantisk på Grenland Motorsenter. Da kjøres det både NM-runde, samt en runde i den nordiske serien RallyX Nordic på NMK Grenlands bane.

 

Det blir tre dager med tettpakket rallycross-program i Grenland. Over 200 deltakere kommer til å innta det flotte baneanlegget med sine team. For NM sin del er dette årets tredje NM-runde for supernasjonalklassene, mens det er årets eneste runde for toppklassen Supercar.

 

 

Så langt har to runder for supernasjonalklassene blitt avviklet på henholdsvis Bollandsmoen i Trøndelag og Gardermoen. Grenland Motorsenter har raskt blitt en flott og populær rallycrossarena der det har vært mange store arrangement. NMK Grenland er også en klubb med mange aktive førere, både i bredde og topp, så arrangøren håper på mange tilskuere. Men det vil også være mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no.


Supercar

I toppklassen Supercar avgjøres NM med kun ett løp, og det er altså til helgen det skjer. Det blir et spennende startfelt med 8-10 deltakere. Blant annet kommer VM-fører Ole Chr. Veiby fra KNA Kongsvinger til start i en svært potent VW Polo. Sondre Evjen, NMK Gol, og den unge hjemmefavoritten Jens Hvaal, NMK Grenland,  kommer til start i like potente Audi S1.  Hans-Jøran Østreng, NMK Trøgstad, i Hyundai og David Nordgård, NMK Grenland, i Ford Fiesta for å nevne noen. Disse førerne deltar også i RallyX Nordic, samtidig som de kjemper om NM-medaljer.


Supernasjonal
I NM ellers er det de fire supernasjonal-klassene som har NM-status i Grenland. I tillegg er løpet tredje runde i den spennende og viktige rekrutteringsklassen for juniorer, og for historisk klasse. Det skal kjøres fem NM-runder i år, og alle løpene er tellende i sammendraget.

I klassen for de minste bilene med motorer inntil 1600 ccm er det unge Jens Hvaal fra arrangørklubben NMK Grenland som topper NM-stillingen med sin Peugeot. Han plukket med seg flest NM-poeng i begge de to rundene som har kjørt, og har totalt 61 poeng. Nærmest følger Andrine Rafoss fra NMK Konsmo som har sanket 48 poeng med sin Citroën så langt. På en tredjeplass følger Anders Hansen fra KNA Indre Ytrre Østfold i Audi. Han har 43 poeng etter to runder.


I klassen inntil 2000 ccm er det Sigurd Erik Egeland fra NMK Kvinesdal i Mazda som topper etter to runder. Med 57 poeng har han fått en forholdsvis god ledelse. Andremann så langt er Lasse Aaberg fra NMK Bergen i Ford, med 43 poeng. På tredjeplass følger Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo i Mazda med 42 poeng.

I klassen til og med 2400 ccm er det jevnt i kampen om ledelse. Petter Leirhol fra NMK Valdres har ledelsen etter to runder med sin BMW. Han har kjørt inn 52 poeng, og kommer nå direkte fra seier i NMKs Landsfinale i bilcross. Kun to poeng bak, med 50, ligger Andreas Aarhaug fra NMK Støren i Audi. På en tredjeplass finner vi Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad, også han i BMW, med 43 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, ligger fjorårets mester, Simen Engsvik fra NMK Trøgstad i tet med sin VW Polo. Engsvik står bokført med 56 poeng så langt. Nærmest ham ligger Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen som har kjørt inn 52 poeng i sin Audi. Veteranen Herbjørn Haug fra KNA Solør Motorsport, ligger på en tredjeplass med sin Mercedes og 45 poeng.

Juniorer
I tillegg til NM-klassene kjøres også tredje runde av norgescup for junior, for førere fra 16 til 21 år. Her finner vi bilsportens unge talenter som vi vil høre mye om i fremtiden, og det er jevnt og hard kamp om posisjoner både på banen og på poengtabellen i denne klassen.
Etter to runder er det Henrik Gjervan fra NMK Hell Motorsport som topper med sin Opel og 53 poeng. Nærmest ham følger Johannes Rafoss fra NMK Grenland i Honda med sine 50 poeng. På en tredjeplass finner vi Markus Røsrud fra NMK Gardermoen med Honda og 49 poeng. Kun fire poeng skiller de tre beste, og det blir garantert jevnt oppgjør til helgen.

Historisk
Norgescupen i rallycross for historiske biler er populær og samler stadig flere deltakere. Det er ventet 18 førere i denne klassen i Grenland, og også her er det jevnt og spennende.
Marius Sannerhaugen fra NMK Gardermoen er den som topper med sin VW og 52 poeng. Han er kun ett poeng foran Amund Walle fra NMK Fluberg som har kjørt inn 51 med sin Ford. På en tredjeplass følger Arnfinn Bergseng fra NMK Fluberg i Ford Escort med 45 poeng.

 

 

NM-runden på Grenland Motorsenter kjøres over tre dager, med trening fredag, tre innledende omganger lørdag, siste innledende omgang samt finaler på søndag. NM for supercar avgjøres også med finale på lørdag.

Det blir TV-sending fra løpet på
www.direktesport.no

 

Foto: NBF/Rune Johannesen