Årets siste NM runde i rally nærmer seg

Årets siste NM runde i rally nærmer seg

Publisert av NMK Kontoret den 02.09.22.

Årets siste NM runde i rally nærmer seg!

Rally Hedemarken kjøres i år fredag 16 og lørdag 17. september på kjente, krevende og publikumsvennlige grusveier på Hedemarken. Rally Hedemarken er også i år det siste løpet i Norgesmesterskapet (NM), hvor Norgesmestere i de forskjellige NM klassene blir kåret.

Rally Hedemarken teller også i NMK`s Rallycup 2022, og er også siste løpet i denne cupen

hvor de respektive vinnere blir kåret. Nytt av året er at også Volvo Eurocup kommer til Hedemarken med en av sine runder. Øvrige runder i denne cupen kjøres i bla Danmark, Belgia, Sverige og Finland så her blir det mange nye bekjentskaper å se.

NMK Hamar er lokal klubb tilknyttet Norsk Motor klubb med over 13500 medlemmer fordelt på 96 klubber lokalisert rundt i Norge.

Startfeltet vet vi også i år vil bli spennende med flere av favorittene til NM medaljene til start, samt at det ryktes at også i år vil noen øvrige «freske ekvipasjer» ta turen til Hamar.

Årets utgave er en kombinasjon av kjente etapper som har blitt benyttet de siste årene i Stange, Løten, Ringsaker og Hamar. Inneholder bla Ekeberg og Rokosjøetappen som kjøres fredag kveld i tillegg til Brenna etappen. Disse går også på lørdag med Mausetetappen, Vangsåsen og så er vi to ganger innom på Vendkvern Motorbane på lørdag. Dalle dsse etappene er blitt klassiske Rally Hedemarken etapper.

Ca. 90 km fordelt  på 10 stk. SS (fartsetapper) skal kjøres før vinnerne er kåret.

Løpets totale lengde inkludert SS (fartsetapper) og transport vil være ca. 235 km

For publikum blir det som tidligere år lagt til rette på Vendkvern motorbane, der to etapper kjøres lørdag. Her vil det være speakertjeneste, kiosksalg og tilrettelagt parkering.

Serviceplassen vil være i år være ved Stangehallen, hvor også starten på løpet og målgangen vil være.

Nytt av året er at Ekebergetappen på lørdag ettermiddag vil gå direkte på NRK 1 i forbindelse med deres sportslørdag. Her vil det være kommentatorer, fortløpende resultater og interjuer.

Målgang og premieutdeling vil være ved Stangehallen hvor også løpets base er lokalisert.

Vi vil ønske Dere alle velkommen til en fartsfylt dag på ”Hedemarken”

Se: www.rallyhedemarken.no hvor det vil komme mer informasjon.

Løpsleder Rally Hedemarken

Børger Brænd   

Mobil: 97972322

Hamar 10. august 2022