Åpning av Enduro på Starmoen Motorsenter

Åpning av Enduro på Starmoen Motorsenter

Publisert av Charlotte Evensen Fossen den 10.12.20.

Etter 10 år med planlegging, søknader og til slutt stor dugnadsinnsats er nå Starmoen Motorsenter utvidet med nok en gren. Kvaliteten står det ikke på. Etter besøk fra Endurolandslaget, utbryter Pål Anders Ullevålseter: «Dette er en bane i verdensklasse!!»

Gjennom en snøfattig vinter på Elverum har ildsjelene i NMK Elverum jobbet noen tusen timer med å ta ut skog, bygge bruer over elver og merket løype. Totalbudsjettet har vært i overkant av 700.000 kr, derav har Norsk tipping bidratt med spillemidler på 220.000 kr. I vår stod løypa klar. Etter litt testkjøring, var det tid for en liten åpningsseremoni 21 mai 2020. Løypa er i underkant av 3000 meter lang. I tillegg henger den sammen med motocrossbanen om man ønsker å kjøre disse i kombinasjon.

Tilstede på åpningen var Elverum Kommune med ordfører Lillian Skjærvik i spissen, Norsk tipping ved Arve Fuglum og Endurolandslaget med Pål Anders Ullevålseter. Etter fine taler fra leder i NMK Elverum, Therese B Larsen, ordføreren og Norsk Tipping, ble snora offisielt klippet av Pål Anders på bakhjulet på sin motorsykkel.

Pål Anders er full av lovord om den nye banen. Underlaget er i stor grad av sand. «Sand og røtter møter man ofte i VM konkurranser, så det er kjempefint å få trent på det her hjemme.»  sier Pål Anders. Han ønsker seg konkurranser på Starmoen i fremtiden.

NMK Elverum har tanker om å videreutvikle løypa etter hvert. «Kanskje noen litt mer krevende hinder og kanskje vinterkjøring? Det viktigste nå er å få bygget et stabilt enduromiljø i klubben, og derfor er det essensielt at vi har en bane å trene på» sier grenleder MX/enduro Bjørn Hurlen.

Link til NRK innslag: https://tv.nrk.no/se?v=DKIN98052220&t=175s

Foto: Wenche Norberg-Schulz, Østlendingen.

Alle bilder tilhører Østlendingen og er tillatt brukt i artikkel. Østlendingen har ikke gitt tillatelse til bruk i annen sammenheng (eks reklame). Kontakt evt: Wenche.Norberg-Schulz@ostlendingen.no

Fakta:

Starmoen Motorsenter ligger 10 minutter far Elverum sentrum og er et anlegg som består av:

  • Go Kart og minimoto
  • Bilcross
  • Motocross
  • Enduro

I tillegg disponerer klubben en vei til rallytrening.