Ola Nore Jr herjer i Rally-EM

Ola Nore Jr herjer i Rally-EM

Publisert av NMK Kontoret den 11.08.23.

Ola Nore Jr herjer i Europa

Etter 4 av 6 kjørte runder i Rally EM leder 22-åringen Ola Nore Jr (NMK Modum & Sigdal) mesterskapet med to runder igjen.

Ola Jr og kartleser Rune Eilertsen startet sesongen med en seier i Rally Polen, før han like så greit gjentok bragden og vant Rally Latvia med Torstein Eriksen fra Hokksund i kartleserstolen. Da EM sirkuset senere kom til nabolandet, Sverige, møtte de på flere utfordringer med å finne riktig oppsett. Mye hjulspinn og stor dekkslitasje gjorde det krevende å konkurrere med bilene i front, derfor endret Ola Jr målsetting og satte fokus på 3.plassen.

«Jeg visste at jeg måtte ta i skikkelig for å kjøre inn 3.plassen. Bommet på en apex, fikk snurr på bilen og slo bakstillingen skakk. Deretter ville ikke bilen gå skikkelig på start. Da ble fokus på å redde så mye poeng vi kunne» forteller han.

Han kjørte derfor kontrollert inn til en 6pl. Nå i siste runde kjørte han seg inn til en sterk 4.pl i Italia, på raske asfaltveier i Rally di Roma capitale mot flere europeiske asfalteksperter.

Disse sterke resultatene har ført stortalentet fra Norefjell opp til mesterskapsledelse. I årets sesong kjører han en Renault Clio Rally4 for teamet AMD Motorsport fra Frankrike. Et samarbeid som virkelig har gitt resultater.

«De er veldig flinke folk som har utrolig god kvalitet på arbeidet sitt. De er et relativt lite team med få biler. Noe som fører til mye fokus og kvalitet på oss. Det syntes jeg er bra» sier Ola Jr

Teamet har en topp-ingeniør som tidligere har jobbet hos 9x verdensmester, Sebastien Loeb. De har også en team koordinator fra All Sports Management. Det samme som WRC teamene bruker.

Det å lede et EM mesterskap i rally er ingen selvfølge. Ola Jr har jobbet detaljert og hardt for å komme opp på øverste nivå. Samtidig har teamet rundt jobbet iherdig for å skaffe budsjett og legge til rette for å virkeliggjøre drømmen.

Det er mange store team med økonomiske muskler ute i Europa. At et lite lokalt familieteam fra Norefjell kan konkurrere med disse er ikke gitt.

Men det krever mye for å holde et høyt europeisk nivå. Teamet ser derfor etter flere samarbeidspartnere til å støtte satsingen, slik at Ola Jr får fullført årets EM-sesong, og forhåpentligvis skrive seg inn i historien.

Vi har vært bortskjemt med flere store rallystjerner fra Norge opp igjennom årene. Nå ligger det an til at Ola Jr Nore er den neste store.

Neste EM runde kjøres i Tsjekkia den 19-20.August, før mesterskapet avgjøres i Ungarn den 7-8.Oktober.

Foto: rallyfeeling.nu