KVALIFISERINGSLØP OG LANDSFINALER 2021

KVALIFISERINGSLØP OG LANDSFINALER 2021

Publisert av Heidi Næss den 07.05.21.

 

 

NMK Hastighetskomite og NMK Hovedstyre har gjort en vurdering av årets sesong vedrørende kvalifiseringsløp og Landsfinaler 2021.

Tidligere ble det publisert en dato, senest 1. juni, for å gjøre en vurdering av årets sesong og om dette er gjennomførbart med de kriterier som ligger i bunn for nasjonale arrangement sommeren 2021.

På grunn av stort påtrykk og ønske fra arrangører av både landsfinaler og kvalifiseringsløp ser vi oss nødt til å gjøre denne vurderingen nå. Alle arrangørene ønsker forutsigbarhet for planleggingen sin av lokale arrangement og trening og dette har vi stor forståelse for.

NMK har besluttet at vi dessverre også i år må flytte de planlagte løpene frem til neste år, det vil si 2022. Det følges samme praksis som i fjor. De som har fått kval løp må søke men får løp for 2022.

 

Mange kvalifiseringsløp er allerede avlyst, noen er forsøkt flyttet, men dessverre er sommeren usikker og det er mange ulike smitteregler som gjør det vanskelig å skulle gjennomføre verdige løp og landsfinaler. Våre arrangører av landsfinaler 2021 har ønsket å flytte løpsoppsettet til 2022 og vi velger å imøtekomme dette. Vi håper vi neste år kan kjøre landsfinaler på det nivå vi har gjort tidligere og at det kan gjennomføres som det statusarrangement det er ønsket å være.

 

Vi anmoder våre klubber til å arrangere egne, lokale treninger og klubbløp i den form som det er gjennomførbart i henhold til smittevern. Vi håper at våre klubber og utøvere respekterer det samfunnsansvar som ligger på oss i det vi håper er den siste etappe av en lang annerledes tilværelse for oss alle.

Kjør løp i egen region der dette lar seg gjennomføre, kjør treninger og benytt sesongen til å kose dere med den motorsporten vi får til i år.

 

Vi takker vår hastighetskomite for en god jobb med å forsøke å få til en verdig sesong, motta og behandle så mange avlysninger og endringer og gjøre et grundig arbeid i vurdering for en endelig beslutning.

Vi vil også takke NBF bilcross seksjon for initiativet med nye særregler for å kunne kjøre mer løp med fritak for bud i denne sesongen. Vi håper dette gir en god motivasjon for å komme seg ut på banen og drive med det en syns er gøy, nemlig motorsport.