Dennis Hauger ble årets Bilsportutøver 2021

Publisert av NMK Kontoret den 31.10.21.

Dennis Hauger fra NMK Aurskog-Høland er kåret til Årets Bilsportutøvere 2021

Pressemelding fra NBF:
Dennis Hauger (18) er kåret til Årets Bilsportutøvere av Norges Bilsportforbund. Hauger har for alvor slått gjennom internasjonalt i år ved å vinne det prestisjefylte FIA Formel 3-mesterskapet.

Det var under Bilsportforbundets Bilsportgalla på lørdag kveld at kåringen ble offentliggjort og Dennis ble hyllet av rundt 790 bilsportvenner som var samlet for å feire et meget godt år for norsk bilsport.

Det har vært en fantastisk sesong for Dennis Hauger i det Formel 3-mesterskapet. Han sikret seg sammenlagtseieren i russiske Sotsji der de siste løpene i mesterskapet ble kjørt 24.-26. september. Etter at Dennis kjørte inn til andreplass i det første av de tre løpene som skulle kjøres i løpet av helgen i Russland, var sammenlagtseieren sikret. Han endte til slutt opp med 205 poeng, mens andremann i mesterskapet, Jack Doohan fra Australia endte på 179. Aldri har en norsk fører vunnet et mer prestisjefylt formelbil-mesterskap.

-Dennis Haugers sesong har vært ekstremt imponerende. Ikke bare har han vunnet mesterskapet, men han har vunnet på en så overlegen måte at dette virkelig har blitt lagt merke til av teamsjefer i Formel 1 og andre ute i verden. Dennis jobber hardt, og er en inspirasjon for andre norske bilsportutøvere, sier president i Norges Bilsportforbund Finn Eirik Eilertsen.

I den internasjonale stigen for formel-klasser er Formel 3 to trinn under selveste Formel 1. Løpene Dennis og hans konkurrenter har kjørt har vært avviklet samtidig og på samme baner som Formel 1, og neste år er Dennis Hauger klar for å ta steget opp til Formel 2. Da er han på trinnet under bilsportens gjeveste mesterskap.

Dennis Haugers interesse for motorsport startet i en veldig ung alder, da han ble med sin far sin på rally ett år gammel. Som fireåring fikk han en motocross-sykkel, og året etter sin første og-kart. Sin første seier i karting tok Hauger som åtteåring

Det var innledningen til en fenomenal karting-karriere. I perioden 2011 og 2013 var han på seierspallen i 62 av 70 løp, både her hjemme og internasjonalt. I sin første sesong i et internasjonalt mesterskap (WSK) i 2015 vant han sju av 14 løp og han var på seierspallen i seks av de andre løpene.
I 2016 ble han den yngste vinneren i det åpne tyske mesterskapet OK Junior, og året etter ble han den yngste sjåføren i klassen OK, og ble naturlig nok også den yngste vinneren også der.
I 2018 tok juniortalentet steget fra karting til formelbil og plass i Red Bull Junior-team og i Formel 4 i Storbritannia.

Året etter kjørte han Formel 4 i Tyskland og Italia med stor suksess og i fjor gjorde han sin første sesong i Formel 3-mesterskapet. Der slet han med å hevde seg i teten, men foran årets sesong bytter han team, til anerkjente Prema og med fortsatt god støtte fra Red Bull ble det en fantastisk sesong for 18-åringen fra Aurskog og klubben NMK Aurskog-Høland.

Norges Bilsportforbund innførte kåringen av «Årets Bilsportutøver» (bilsportens Kongepokal) i 1988, og følgende kåringer er foretatt: